Üzlet

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!

Nagy Viktor, Barcelona
Tényleg, nem sokat ér most már egy mobilgyártó, amelyik nem képes legalább egy összehajtható mobilt piacra dobni, vagy legalább az ígéretével előállni. Bőven elég, ha egy prototípust összerak, nem kell más, csak az ígérete annak, hogy valami mást lehet vele csinálni, mint azokkal a mobilokkal, amiket a pórnép is megvehet. Csak annyit mondok, hogy a szomszéd vacsoraasztaltól átjöttek megnézni a 2000+ eurós mobilt, és akarták. Ennyi.
Nagyon fontosak az összehajtható mobilok. A mobilgyártók ezekkel tudják bebizonyítani, hogy nem impotensek, és van még valami az ingujjukban, amit elő tudnak húzni, amikor már mindenki temeti őket, és arról beszél, hogy vége a mobiloknak, esnek az eladások, jöhetnek az okosizék, meg a mittudoménmik, amikkel lehet növelni az eladásokat, satöbbi.

A barcelonai MWC-n sok mindennel próbálkoznak a gyártók, van itt vénaszkenner meg gesztusvezérlés, de mindenkit az érdekel, hogy össze lehet-e hajtani a mobilt vagy sem.
Mobile World Congress Barcelona
A GSMA Mobile World Congress a világ legnagyobb mobilkommunikációs seregszemléje. A kiállításon és a hozzá kapcsolódó konferenciákon a világ vezető mobilcégei, készülékgyártók, szolgáltatók vesznek részt és mutatják be legújabb fejlesztéseiket. Az idei eseményen több mint 2400 vállalat vesz részt, a szervezők több mint 107 ezer látogatóra számítanak. A 2019-es MWC-n többek között Dieter Zetsche, a Daimler elnöke, Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, Nick Read a Vodafone és Timotheus Höttges a Deutsche Telekom vezérigazgatója tart előadást.
Végigjártuk a standokat, és a megfejtés az, hogy ha nem vagyunk hiperbennfentes mobilguruk, akkor bizony csak vitrinen keresztül lehet megnézni azokat a kütyüket, amik mindenkit érdekelnek. Samsung Galaxy S10? Huawei P akármennyi? Dehogyis! Csak az összehajtható mobilok érnek valamit.

Itt van például a Galaxy Fold (vitrinben):

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Vagy a Huawei Mate X (vitrinben):

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Amíg csak vitrinen keresztül látja az ember, addig eléggé földönkívüliek ezek a mobilok, egészen más, ha kézbe vehetjük őket. Íme, rögtön megvan a szetiszfeksön:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Így néz ki kihajtva:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Így pedig összehajtva:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
És igazából nem is olyan vastag:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Tényleg nem:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
A Huawei egy esti sajtóeseményre elhozta a legújabb összehajtható mobilját, hogy megnézhessük, tetszik-e. Hát, eléggé szkeptikus voltam, és továbbra is azt gondolom, hogy nem én vagyok a célközönség, de néhány perc használat után azt gondolom, hogy van benne fantázia. A legnagyobb gondom az volt vele, hogy összehajtva valószínűleg túl nehéz és vastag, de ez nem igaz, igazából nem is vállalhatatlanul nagy a Huawei új mobilja, simán vállalható az irigy pillantásokért a Mate X mérete.

Kinyitás után nagy a felület, alap júzer szempontjából az a különbség egy hagyományos mobil és a hajtogatható között, hogy mobil helyett hagyományos verzióban olvashatók a honlapok, mint itt például a Portfolio:

Összehajtottam egy mobilt. Hűha!
Ha az ujjunkat oldalra csúsztatjuk, akkor az összehajtott résznél egy puklit érzünk az ujjunkkal (színelváltozás nincs a törésnél), ez a fejlesztők szerint csak anomália, és a végleges verziónál már nem lehet majd észrevenni a képernyő közepét. Egyébként a Huawei szakembereitől megkérdeztük, mennyire prototípus, és mennyire végleges, kiforrott készülék az, amit most bemutattak, szerintük nagyjából gyártás előtti mobilról van szó. A Samsung összehajtható mobiljával ellentétben itt a külső oldalon is szinte az egész készüléket betöltő kijelző található, vagyis nagyjából úgy használható, mint egy normál mobil.

És hogy milyen összehajtani és kihajtani? Elképesztően fenomenális, semmihez sem hasonlítható élmény :), inkább nézzék meg a következő videót. Hát ilyen:



És hogy lesz-e sikere az összehajthatós mobiloknak? Ehhez elég annyi, hogy miközben a vacsoraasztalnál teszteltük a nem éppen olcsó mobilt, átjöttek a szomszéd asztaltól az amerikai turisták, és azt kérdezték, náluk mikor lehet majd kapni az összehajtható Huaweit. Úgy tűnik, nagyon, nagyon sokan akarnak elkölteni 2000+ eurót/dollárt egy hajtogatható mobiltelefonért. Főleg, hogy a Portfolio címlap nem csak mobil, hanem desktop változatban is kiválóan olvasható rajta.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde