Előfizetői tartalom

Rékasi: a 25 forintos Telekom-osztalék nem mondható kevésnek

Portfolio
A Magyar Telekom a számviteli szabályok változása miatt szakított a korábbi, eladósodottsági rátához kötött osztalékpolitikával, jelenleg éves szinten ad iránymutatást az osztalékkal kapcsolatban, nyilatkozta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója a Világgazdaságnak. Volt olyan időszak, amikor a Magyar Telekom nem tudott osztalékot fizetni, ezt mindenképpen el szeretnék kerülni, a menedzsment abban érdekelt, hogy hosszú távon jól kiszámítható osztalék-szintet tudjanak tartani. A menedzsment óvatosságát az indokolja, hogy az idén sok változás várható a piacon, és frekvenciaértékesítés is jön. Rékasi szerint a 25 forintos osztalék nem mondható kevésnek, nincs miért szégyenkezniük.

Arra a kérdésre, hogy hogyan készül a Digi megjelenésére a Magyar Telekom, Rékasi azt válaszolta, hogy továbbra sem az lesz tehát a leglényegesebb a Telekom számára, hogy a piac valamely szegmensében a legolcsóbb legyen. A telekommunikációs szektor nagy beruházásigényű iparág, ahhoz, hogy prémiumszolgáltatóként a vállalat tartani tudja a lépést, rengeteg energiát és erőforrást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés