Előfizetői tartalom

Új piacvezető telekomcég jött létre Magyarországon

Az Invitel lakossági üzletágának megvásárlásával a Digi Csoport átvette az első helyet a vezetékes televíziós piacon, valamint a vezetékes internet- és telefon szegmensben a második helyre lépett a szolgáltatók versenyében. Mindemellett a Digi hazai növekedése is folytatódhat, egy másodlagos tőzsdei bevezetés sincs kizárva Budapesten - mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Ryszka Sambor, a Digi Kft. ügyvezető igazgatója. Gereben András, az Equilor Befektetési Zrt. elnöke, a Digi-Invitel-tranzakciót lebonyolító Equilor Corporate Finance képviselője hozzátette: nagyot nyerne a magyar tőzsde egy újabb telekom cég megjelenésével, a szektorban látott fokozott M&A-aktivitás pedig továbbra is fennmaradhat, miután a nagyobb szereplők a még a piacon lévő kisebb szolgáltatók felvásárlásával bővülhetnek.

Májusban hagyta jóvá a GVH a Digi-Invitel tranzakciót. A teljes Invitelt is szívesen megvásárolták volna, vagy csak a leválasztott lakossági/kkv üzletág érdekelte a Digit? Ryszka Sambor: A mi stratégiánkba jobban illeszkedik az Invitel lakossági része, így számunkra kedvezően alakult, hogy ezt a területet leválasztották a cégnél. Minden piacon, ahol jelen vagyunk, elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés