Üzlet

Újra 5 százalék alatt a Magyar Telekom egyik nagytulajdonosa

Tavaly áprilisban 5 százalék fölé került a Magyar Telekomban egy amerikai befektetési cég, most újra 5 százalék alatt van a szavazati aránya.
Tavaly április elején írtunk arról, hogy egy amerikai befektetési cég, az 1974-ben alapított Brandes Investment Partners tulajdoni hányada 5 százalék fölé emelkedett a Magyar Telekomban. A tranzakció előtt csak egy olyan tulajdonosa volt a Magyar Telekomnak, amelynek a tulajdoni hányada meghaladta az 5 százalékos küszöbértéket, ez pedig 59,21 százalékos tulajdoni hányaddal a Deutsche Telekom Europe B.V.. A Deutsche Telekom Europe B.V. 100%-os tulajdonosa a Deutsche Telekom Europe Holding B.V., amelynek 100%-os Tulajdonosa a Deutsche Telekom Europe Holding GmbH (korábbi nevén T-Mobile Global Holding Nr. 2 GmbH), amelynek 100%-os tulajdonosa a Deutsche Telekom AG, így a Deutsche Telekom AG a Magyar Telekom Nyrt.-ben 59,21%-os közvetett tulajdonosi részesedéssel, illetve szavazati joggal rendelkezik.

Ma érkezett a bejelentés, hogy a Brandes Investment Partners arról értesítette a Magyar Telekomot, hogy a magyar távközlési cégben a szavazati jogok aránya 2019. január 22-én 5 százalék alá csökkent. Így jelenleg már csak egy 5 százaléknál nagyobb tulajdonosa van a Magyar Telekomnak, ez pedig az anyacég, a Deutsche Telekom (a Deutsche Telekom Europe B.V.-n keresztül).

A Magyar Telekom árfolyama idén már közel 6 százalékot emelkedett, az igazán nagy rali azonban még tavaly novemberben volt, amikor pletykák terjedtek arról, hogy az anyacég Magyar Telekom részesedésére ajánlatot tettek.

Újra 5 százalék alatt a Magyar Telekom egyik nagytulajdonosa
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde