Teljesen önálló lehet a Puma

2018. január 12. 13:51    
nyomtatás
 
Leválasztaná a Puma márkát a társaság francia anyavállalata, a Kering és a jövőben a sportruházat helyett inkább a luxuscikkekre és az ékszerekre fókuszálna. A hírre több mint 5 százalékot esett a német tőzsdén a Puma részvényeinek árfolyama.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Kering kezében vannak az olyan luxusmárkák, mint a Gucci, vagy az Yves Saint Laurent. A már most is tőzsdén kereskedett Puma részvényeinek 70 százalékát szétosztaná a befektetői között és csak egy 16 százalékos részesedést tartana meg.

A hírre a Puma részvényeinek árfolyama közel 6 százalékot esett a német tőzsdén, de voltak ma már 15 százalékos mínuszban is a részvények, ami kilenc hónapos mélypontnak felel meg. A Bank of America Merrill Lynch elemzője pedig le is minősítette a társaság részvényeit vételről alulsúlyozásra.
A befektetők csalódottsága azzal magyarázható, hogy korábban bíztak benne, hogy a Pumát esetleg eladhatják egy erős hátterű cégnek, a jelenlegi 5 milliárd eurós piaci kapitalizációhoz képest prémiummal.


Egy ideje már voltak pletykák arról, hogy idén végre kezdhet valamit a Kering a német sportruházati céggel. Ennek most van itt az ideje, ahogy elkezdett talpra állni a márka: tavaly háromszor módosította felfelé profitvárakozását a menedzsment, A Puma a stabil harmadik helyen van a sportszergyártók között, az Adidas és a Nike után. A cég a focira, a futásra és a motorsportokra fókuszált.

A luxusüzletág is fellendülőben van a Keringnél, részben a kínai keresletnek, részben pedig az új Gucci-dizájnnak köszönhetően, ami a fiatalok körében lett népszerű.

A Kering pénzügyi igazgatója közölte, hogy a gyors leválasztást preferálják a bonyolultabb és kockázatosabb eladás helyett a Puma esetén. Hozzátette, hogy sok érdeklődő volt és hogy a Puma önálló vállalatként gyorsabban döntéseket tud hozni az esetleges megvásárlásáról.

Teljesen önálló lehet a Puma


(Reuters)

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium