Tépik a Rába részvényeit

2018. május 17. 09:10    
nyomtatás
 
Mérsékelt elmozdulásokkal indult a nap az európai tőzsdéken, a BUX 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot. A Rába az egyik papír, ami kitűnik ma reggel a magyar piacon.

Kereskedés Rába-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Szárnyal a Rába árfolyama


Tegnap, a tőzsde zárása után tette közzé első negyedéves eredményeit a Rába, ami után nagy emelkedéssel kezdte a kereskedést a papír ma.

Tépik a Rába részvényeit


A társaság részvényei 7 százalékos pluszban, 1450 forinton tartózkodnak jelenleg, amivel a legjobb teljesítményt mutató papír ma a magyar tőzsdén.

Tépik a Rába részvényeitErős volt a negyedév


A Rába erős negyedévről számolt be, a bevétel 18 százalékkal ugrott meg a január-márciusi időszakban az előző év azonos időszakához képest, részben a kedvező nemzetközi környezetnek, részben a belföldi eladások megugrásának köszönhetően. Az elszálló acél alapanyagárak és energiaárak ellenére pedig nőtt a profitabilitás is, miközben a nettó eredmény több mint duplájára emelkedett.

2018.05.16 22:30 Erős évkezdés a Rábánál (2.)

Tépik a Rába részvényeit


Abban, hogy jól kezdte az évet a Rába, fontos szerepe volt annak is, hogy a cég valamennyi releváns piacán keresletnövekedés következett be: az európai tehergépkocsi piac magas keresleti szinten stabilizálódott, az amerikai tehergépkocsi piacon, az orosz haszonjármű és busz piacon, valamint a mezőgazdasági futóművek piacán is keresletnövekedés volt megfigyelhető.

Olcsók vagy drágák a Rába-papírok?


A Rába árazása EV/EBITDA alapon a kedvezőbbek közé tartozik, a 6,3-as szektorátlagnál alacsonyabb mutatóval forog. Ugyanakkor hozzá kell tenni azt is, hogy a Rábához alacsonyabb EBITDA-növekedési várakozás kapcsolódik a legtöbb céghez képest. (Az árazás kapcsán el kell mondani, hogy nem könnyű a Rábához hasonló méretű cégeket találni, a peer groupban szereplő vállatok jóval nagyobbak. Másrészt azt is hozzá kell tenni, hogy a Rábára vonatkozóan egyedül az OTP Bank által adott előrejelzések kerültek felhasználásra.)

Tépik a Rába részvényeit


A Rába első ránézésre P/E alapon drágának tűnhet a peer group más szereplőihez képest, ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy a magyar cégtől várják az egyik legnagyobb profitbővülést a közeljövőben.

Tépik a Rába részvényeit


Tépik a Rába részvényeit

Rába Mindenes elnevezésű, 1930-tól 1943-ig gyártott traktor a Rába-gyár történelmét bemutató kiállítóteremben, a győri Rába Fejlesztési Intézetben 2012. július 25-én. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó/Krizsán Csaba

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium