Tévedésből rossz részvényt vettek, 30 százalékot ugrott az árfolyama

2019. február 13. 20:36    
nyomtatás
 
Közel 30 százalékot emelkedett egy tőzsdei cég érfolyama, mert a vállalatéhoz hasonló nevű vállalatot éppen felvásárolják, a befektetők pedig tévedésből a rossz cég részvényeire vetették rá magukat.

Kereskedés Johnson&Johnson-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Közel 30 százalékkal, a tegnapi 36 centről ma 47 centre emelkedett az Auris Medical árfolyama. Hír nem érkezett az egészségügyi céggel kapcsolatban, érkezett viszont egy másikkal, az Auris Health nevű cégről, amelynek a neve ugyan hasonlít az Auris Medicaléhoz, de több kapcsolat nincs közöttük.

Az Auris Healthet éppen felvásárolja a Johnson&Johnson, csakhogy az a cég nem tőzsdén jegyzett, a befektetők, és a számítógépes algoritmusok pedig a tőzsdei cég, az Auris Medical részvényeire vetették rá magukat. Aminek meg is lett az eredménye, kiemelkedő forgalom mellett robbant fel a cég árfolyama. Egyébként már nem először, január 23-án, amikor elterjedt a pletyka, hogy a Jonhson & Johnson megvenné az Auris Healthet, szintén közel 30 százalékot ugrott az Auris Medical árfolyama.

Tévedésből rossz részvényt vettek, 30 százalékot ugrott az árfolyama

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium