Tiltott olajexporttal vádolja Trump Oroszországot és Kínát?

2018. július 12. 19:07    
nyomtatás
 
Az Egyesült Államok állítólag arra kérte az Egyesült Nemzetek Szervezetét, hogy rója meg Kínát és Oroszországot, amiért azok továbbra is finomított olajtermékeket szállítanak Észak-Koreának.


A The Wall Street Journal értesülése szerint a Trump-adminisztráció gyakorlatilag a Phenjan elleni ENSZ-szankciók megszegésével vádolja a két országot. Az USA egy hírszerzői jelentésre hivatkozva állítja ezt a lap szerint. A hír erősen árnyalja azt a nyilvánosság felé mutatott helyzetképet, amely szerint az amerikai-észak-koreai kapcsolatok jelentősen javultak az utóbbi időben.

Ahogyan az is, hogy az Egyesült Államok elnöke szerdán azért kezdett el lobbizni a brüsszeli NATO-csúcson, hogy a védelmi szövetség tagjai GDP-jük 2%-a helyett 4%-ra növeljék védelmi kiadásaikat. A szövetségi rendszer tagjai azonban ezt a durva kérést visszautasították, sőt Trump azon csütörtöki felvetését is, hogy ne 2024-re, hanem már jövőre érje el minden tagállam a 2%-os védelmi kiadási célt. Ezzel együtt igaz, hogy a NATO szerint a védelmi kiadások növelésére különösen nagy szükség van most az Oroszország, Irán és Észak-Korea jelentette fenyegetés miatt.

2018.07.12 16:22 Kiderült, hogyan hangzott Trump mai NATO-ultimátuma és mi történt utána

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium