Előfizetői tartalom

Tíz éve nem volt ilyen: tényleg kamatvágást készít elő a Fed

Portfolio
Miután Jerome Powell Fed-elnök ma délutáni parlamenti bizottsági meghallgatásán kilátásba helyezte a közeli kamatvágást, az este közzétett legutóbbi kamatdöntési jegyzőkönyv üzenete is ráerősített erre a kilátásra: 17-ből 8 jegybankár ugyanis már idén szükségességét látta a tíz éve első kamatvágásnak a világgazdaság gyengélkedése és annak az amerikai gazdaságra várhatóan beszűrődő kedvezőtlen hatásai miatt. Ezen jelekre a dollár gyengült, a vezető amerikai részvényindexek pedig emelkedtek, az S&P 500 például átmenetileg a 3000 pontos szintet is átvitte felfelé.

2019. július 10. 22:03 Megosztás Rekordon zárt a Nasdaq Minden idők legmagasabb szintjén, 0,7%-kal 8202 ponton zárt a Nasdaq, de az S&P500 is csak pár ponttal maradt le erről. Utóbbi napközben átmenetileg új történelmi csúcson járt 3000 pont felett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés