Több pénz áll a házhoz a Mol-részvényeseknek

2018. március 12. 18:26  english version   
nyomtatás
 
  • Közzétette osztalékfizetési javaslatát a Mol igazgatósága.
  • A rendes osztalékot 9%-kal, részvényenként 85 forintra emelné a cég.
  • A 2017-es eredmények alapján rendkívüli osztalék fizetéséről is határozott a Mol.


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Figyelembe véve a kiemelkedő 2017-es eredményt, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket, és a makrokörnyezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, a korábbi évek fokozatosan növekvő osztalékfizetési gyakorlatát folytatva, az Igazgatóság javasolja, hogy az egy részvényre jutó alap osztalék 9%-kal, 78,125 forintról 85 forintra növekedjen


-áll a BÉT honlapján közzétett javaslatban, amely emellett azt is indítványozza, hogy a társaság rendkívüli osztalék formájában ossza meg részvényeseivel a 2017-es eredeti terveket meghaladó szabad cash flowt, mely az alaposztalék 50%-a, részvényenként 42,5 forint.

A fentiek szerint az Igazgatóság részvényenként 127,5 forint teljes osztalék kifizetését javasolja a 2017-es üzleti évre vonatkozóan.


Tekintettel a sajátrészvények várható fordulónapi darabszámára, ez összesen több mint 94 milliárd forint osztaléknak felel meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium