Előfizetői tartalom

Tőkeemelésről és a Wamsler SE fejlesztéséről döntött az Opus

Portfolio
Ázsiós alaptőke emelésről döntött az Opus igazgatósága - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, tőzsdezárás után a társaság. Az Opus Global a Konzum PE Magántőkealappal szemben fennálló korábbi, 1 milliárd 313 millió forintos kölcsöntartozását új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki. A tőkéből 1 milliárd 50 millió forintot a tulajdonában lévő Wamsler SE gyárrekonstrukciós programjának elindítására fordít.

Az igazgatóság az alaptőke emelés összegének alapulvételével úgy döntött, hogy 2 millió 67 ezer 716 darab 25 forint névértékű, 'A' sorozatú új részvényt bocsát ki, melynek lejegyzésére a Konzum PE Magántőkealap jogosult. A tranzakció keretében a magántőkealap 1 milliárd 313 millió forintos követelésével emel tőkét az Opus Global Nyrt.-ben. A kisbefektetők érdekeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés