Történelmi csúcsáról fordult le az OTP

2018. december 6. 16:56    
nyomtatás
 
Esnek az európai tőzsdék csütörtökön, miután a befektetőket a globális növekedési kilátások romlása mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának lehetséges kiéleződése aggasztja. A magyar tőzsde is esik, a hazai blue chipek közül az OTP és a Richter teljesít a leggyengébben, azonban a BUX komponensei közül a Rába és a Waberer's árfolyama is emelkedik ma.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A csütörtöki piaczárás felé közeledve továbbra is esik a magyar tőzsde, a BUX 10,1 milliárd forintos forgalom és 785 pontos mínusz mellett 1,9 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde az elmúlt hetekben valósággal szárnyalt, míg a német DAX index mindeközben inkább szenvedett, azonban egyelőre úgy tűnik, hogy a hazai részvénypiac ralija megtorpanhat.

A hazai vezető részvények közül az OTP jelentős emelkedést követően november végén erőt gyűjtött, majd a bankpapír a januári, 11 780 forintos tetőt áttörve kedden és szerdán is történelmi csúcson zárt, majd a csütörtöki kereskedésben irányadó, negatív részvénypiaci hangulattal párhuzamosan az OTP is lefordult és a bankpapír árfolyama 2,8 százalékkal került ma lejjebb.

A blue chipek közül az elmúlt napok egyik nagy meglepetését a Richter szolgáltatta, miután a gyógyszergyártó részvényei nagyot emelkedtek. A papír emelkedését érdemben támogathatták a Richter saját részvényvásárlásai is, míg a Részvény jelentős emelkedése után az árfolyam a hét elején a rövid távú túlvettség jeleit mutatta. Arról, hogy a Richter esetében miyen technikai szintekre érdemes figyelni, itt írtunk részletesen.

A negatív részvénypiaci hangulat ellenére a Rába és a Waberer's részvényei emelkednek, a Waberer's részvényei idén közel 50 százalékkal kerültek lejjebb, a részvény november második felében bár felpattant, az árfolyam ez követően ismét lefordult, ugyanakkor a Waberer's részvényei csütörtökön ismét emelkedéssel próbálkoztak meg.

Történelmi csúcsáról fordult le az OTP


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium