Történelmi csúcson zárt az OTP Percről-percre

2018. december 5. 17:11    
nyomtatás
 
Eddig tartott az amerikai-kínai kereskedelmi háborús tűzszünet miatti öröm a tőzsdéken, és az amerikai gazdasági lassulás is ismét előtérbe került. Ennek hatalmas esés lett a vége kedden az amerikai részvénypiacokon és az európai tőzsdéken sem volt jó a hangulat szerdán. Az OTP ennek ellenére új csúcson zárt.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Új csúcson zárt a OTP 2018.12.05 17:11

Egész nap kitartott az esés az európai tőzsdéken, a magyar tőzsde zárásakor a vezető nyugat-európai indexek 1 százalék feletti mínuszban tartózkodnak. A BUX nem tudta kivonni magát a negatív hangulat alól, a magyar index 0,7 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést, 12 milliárd forintos forgalom mellett.

A blue chipek közül az OTP a negatív hangulat közepette is emelkedéssel tudott zárni, 0,3 százalékos emelkedéssel 11850 forinton fejezte be a kereskedést, új történelmi csúcson.

Nagyot esett viszont a Mol, 1,9 százalékkal került lejjebb az árfolyam, a Richter 0,3, a Magyar Telekom 0,4 százalékot esett. A kispapírok közül a Mészáros-részvények gyengélkedtek, a Konzum 4,1, az Opus 2,4 az Appeninn 3,6 százalékkal került lejjebb.

Nem áll le a Richter, tovább veszi a saját részvényeit 2018.12.05 16:43

Tovább vásárolta a saját részvényeit a Richter, a társaság kedden 25 000 darab részvényt vásárolt vissza a Budapesti Értéktőzsdén, a társaság az elmúlt napok során közel 1,3 milliárd forint értékben vásárolt vissza részvényeket.

tovább a cikkhez...

Ha ez így megy tovább, zuhanás jöhet jövőre a tőzsdéken 2018.12.05 15:03

Intő jel a részvénypiacoknak az, hogy az amerikai rövid távú hozamok a hosszú hozamok fölé emelkedtek, azt jelzi, hogy a 2019-es makrogazdasági kilátások jelentősen romlottak - kommentálta az eseményeket a Capital Economics elemzője. A befektetők figyelme a hozamgörbére összpontosult, és a piacok attól tartanak, hogy ha még tovább szűkül a rövid és a hosszú hozamok különbsége, akkor további esés jöhet az S&P 500 indexben. Ami már így is legalább 8 százalékkal az októberi csúcs alatt van.

tovább a cikkhez...

Esik a Konzum 2018.12.05 12:21

Nem javul a hangulat a világ tőzsdéin, a magyar piacon a blue chipek viszonylag kis esésekkel megúszták a délelőttöt, sőt,a Magyar Telekom emelkedik és hét havi csúcsán van jelenleg (0,7 százalékos pluszban).

A kisebb papírok piacán azonban komolyabb esések elkezdtek kibontakozni. Folytatódik a 4iG napok óta tartó lejtmenete, most 7 százalékos mínuszban járnak a részvények, de megütötték a Konzum részvényeit is, 4,5 százalékkal került lejjebb az árfolyam. Ami a többi Mészáros-papírt illeti, az Opus 2,8, az Appeninn 1,6 százalékot esett.

Sínen az OTP újabb bankvásárlása 2018.12.05 11:32

A bolgár jegybank után a helyi pénzügyi felügyelet is jóváhagyta az OTP bolgár akvizícióját.

tovább a cikkhez...

Három nap alatt 10 százalékot esett a 4iG 2018.12.05 10:33

Elfáradtak az elmúlt napokban a 4iG részvényei, ma újabb 5 százalékot esett a részvény, ezzel két nap leforgása alatt már 10 százalék feletti mínuszban jár az árfolyam.

tovább a cikkhez...

Kitart az esés Európában 2018.12.05 10:07

Kitart a rossz hangulat a tőzsdéken, a DAX 1 százalékos, a brit FTSE-100 1,2, a CAC-40 szintén 1 százalékos mínuszban tartózkodik. A német tőzsdén is a pénzügyi szektor gyengélkedik ma, az Allianz és a Commerzbank a két legnagyobb esést mutató részvény.

A BUX viszont elkezdte ledolgozni a mínuszokat, már csak 0,4 százalékos csökkenést mutat a hazai index. A blue chipek közül már csak a Magyar Telekom mutat fél százaléknál nagyobb esést.

Eddig tartott a Richter-rali? 2018.12.05 09:45

November végén nagy rali indult a Richterben, néhány nap alatt 10 százalékot emelkedett az árfolyam, ráadásul fontos szintet tört át felfelé, amivel nagy tér nyílt meg felfelé. Rövid távon azonban túlvetté vált a Richter, és a nemzetközi részvénypiaci hangulat is elromlott, megnéztük, meddig tarthat még a lendület.

tovább a cikkhez...

Nincs ma reggel emelkedő BUX-részvény 2018.12.05 09:06

Csökkenéssel kezdték a mai kereskedést a fontosabb nyugat-európai indexek és a BUX is igazodik a nemzetközi hangulathoz, 1 százalékos mínusszal nyitott. A blue chipek közül az OTP 1, a Richter 1,1 a Magyar Telekom 0,9 százalékot esett, a Mol árfolyama a céláremelés ellenére is 0,7 százalékos mínuszban van. A BUX-komponensek között nincs, amelyik emelkedne ma reggel.

Saját részvényeket adott el a BIF, 1,75 milliárd forint árfolyamnyereséget realizált 2018.12.05 08:43

Saját részvényeket értékesített a BIF, a tranzakcióval 1,75 milliárd forint árfolyamnyereséget realizált.

tovább a cikkhez...

Kegyetlenül elbántak az amerikai tőzsdékkel és ma reggel sem sokkal jobb a helyzet 2018.12.05 08:32

Mi történik a tőzsdéken?

 • Erőteljes eladói hullám bontakozott ki az amerikai tőzsdéken tegnap a kereskedés második felében, úgy tűnik, hogy eddig tartott az amerikai-kínai kereskedelmi háborús "fegyverszünet" hatása. Donald Trump amerikai elnök keddi állásfoglalásában nem zárta ki a Kínával folytatott kereskedelmi vita 90 napra szóló felfüggesztésének meghosszabbítását, ez azonban semmilyen pozitív piaci reakciót nem váltott már ki. Az, hogy januártól nem emelkedik 10%-ról 25%-ra 200 milliárd dollárnyi kínai termék vámja, hanem van még egy 90 napos intervallum a tárgyalásokra, inkább csak a bizonytalanság elhúzódását jelenti.

 • Az amerikai gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak ismét előtérbe kerültek. Ezt tükrözik a kötvényhozamok is, amelyek újra süllyednek. Az állampapírpiaci hozamgörbe 11 éve nem látott mértékben ellaposodott, csaknem inverzzé vált már, azaz a 10 éves hozam már csak azon a szinten jár, mint a 2 éves. A profi befektetők már készülnek az amerikai gazdaság jelentős lassulására, illetve esetleges recessziójára.

 • Az amerikai gazdaság várható lassulása nem újdonság, a befektetők már régebb óta számolnak vele, de inkább 2020-ra teszik azt, amikorra a Trump-féle adócsomag növekedésélénkítő hatása kifullad.

 • Az amerikai indexek napi mélypontjukon fejezték be a tegnapi kereskedést, a Dow 800 pontot esett, ami 3,1 százalékos esésnek felel meg, az S&P 500 3,2, a Nasdaq 3,8 százalékkal került lejjebb.

 • A gazdasági lassulással kapcsolatos félelmek közepette főként a pénzügyi vállalatok részvényei és a szállítmányozási ágazatokhoz tartozó papírok estek tegnap.

 • Ma nem lesz kereskedés az amerikai tőzsdéken, nemzeti gyásznapot tartanak, ma temetik el a hévégén elhunyt George H. W. Busht.

 • Az ázsiai tőzsdék is gyengélkednek a nagy amerikai esést követően, bár itt kisebb mértékűek voltak a mínuszok. A Nikkei 0,5, a kínai Shanghai Composite 0,6, a dél-koreai Kospi szintén 0,6, a hongkongi Hang Seng pedig 1,6 százalékot esett.

 • A hangulatnak nem kedvezett az sem az ázsiai tőzsdéken, hogy egy vártnál gyengébb ausztrál GDP-adat érkezett ma reggel. A Reuters konszenzusa szerint 3,3 százalékos emelkedést vártak az elemzők a harmadik negyedévben évesítve, ehhez képest csak 2,8 százalék lett a dinamika.

 • Európa is követheti az amerikai és az ázsiai tőzsdéket, a DAX 130 pontos csökkenéssel készül nyitni a határidős index állása alapján.

 • Itthon érdemes lesz a Mol részvényeit figyelni a nyitást követően, miután a HSBC megemelte az olajtársaság részvényeire vonatkozó célárát 2700 forintról 3100 forintra. A részvényekre vonatkozó ajánlása továbbra is tartás.

 • Az OTP árfolyama tegnap történelmi csúcson zárt, azonban a negatívra forduló részvénypiaci hangulat elsődleges elszenvedői a pénzügyi vállalatok, így nem túl jók a kilátások a nyitásra.

Kegyetlenül elbántak az amerikai tőzsdékkel és ma reggel sem sokkal jobb a helyzet

Mire kell figyelni ma?

Szerdán reggel teszi közzé a KSH a harmadik negyedéves GDP-adat részleteit, így megismerjük, hogy mi okozta a váratlanul gyors növekedést, azaz a növekedés szerkezetével jobban tisztába kerülhetünk. Aznap a szolgáltatói bmi-adatokat is megismerjük külföldről, illetve este a Fed gazdasági aktivitási jelentését is közzéteszik (Fehér Könyv).

Az amerikai tőzsdéken nem lesz ma kereskedés.

Kegyetlenül elbántak az amerikai tőzsdékkel és ma reggel sem sokkal jobb a helyzet

Mol-célárat emelt az HSBC 2018.12.05 08:26

Az HSBC 2700 forintról 3100 forintra emelte a Mol-részvényre vonatkozó 12 hónapos célárat, a bank tartásra ajánlja a papírt.

tovább a cikkhez...

Címkék: dow, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium