Előfizetői tartalom

Történelmi csalási botrány robbant ki a Kika, az Extreme Digital és a Pepco tulajdonosánál

Portfolio
Dél-Afrika történetének legnagyobb vállalati csalása rázta meg a JSE dél-afrikai és a Deutsche Börse német tőzsdét. A német eredetű, de immár dél-afrikai központú Steinhoff International nevű globális bútorkereskedelmi holding folyamatosan trükközött és hamisította a könyveit, csakhogy elfedje a rossz pénzügyi helyzetét - írja az Index. A magyar leányvállalatok viszont azt üzenték a lapnak: náluk semmi probléma nincsen.

Éveken át trükköztek a könyvelésselA Steinhoff International régóta rossz pénzügyi helyzetben volt, és ezt úgy próbálta meg elfedni, hogy folyamatosan hiteleket vett fel és újabb cégeket vásárolt, miközben veszteségeit igyekezett mérlegen kívül elrejteni különböző kreatív könyvelési trükkel, akvizíciókkal és adócsalásokkal. Az ügy kipattanása után a Steinhoff...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés