Előfizetői tartalom

Tovább csökkent a Paksi Atomerőmű teljesítménye

Portfolio
Hétfő éjféltől a Paksi Atomerőmű 1. blokkja a névleges teljesítmény 50 százalékán üzemel egy tervezett karbantartás következtében, vagyis az erőmű egészének teljesítménye tovább csökkent azt követően, hogy egy, a nagyfeszültségű elosztó alállomáson hétfőn történt műszaki meghibásodás miatt az automatikus védelmi rendszer leállította a Paksi Atomerőmű 3. blokkját.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. honlapján közzétett tájékoztatás szerint január 23-án 00:00-tól a Paksi Atomerőmű 1.blokkján villamos berendezésen végzendő tervezett karbantartásra kerül sor, amelynek előfeltételeként a blokkhoz tartozó 1.számú turbinát leterhelik. A karbantartás folyamán a reaktorblokk a névleges teljesítmény 50%-án fog üzemelni. Nem sokkal korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés