Tovább emelkedhet a Mol, míg az OTP fontos támaszok felé közelít

2018. október 11. 16:52    
nyomtatás
 
Az amerikai részvényindexek jelentős szerdai zuhanása után az ázsiai tőzsdék is nagyot estek ma, míg az európai tőzsdéken is lejjebb kerültek ma, bár az európai börzéken az esés mértéke nem volt drámai. A befektetőket az emelkedő állampapírhozamok és a globális kereskedelmi háború okozta növekedési kockázatok egyszerre aggasztották, a borús részvénypiaci hangulatban a magyar tőzsde is nagyot esett, a blue chipek grafikonjait megvizsgálva a Mol technikai képe továbbra is kedvező, míg az OTP a mai esése után hamarosan újra fontos támaszok közelébe érkezhet meg.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Hatalmasat estek szerdán az amerikai tőzsdék, míg az eladói hullám az ázsiai részvénypiacokra is átgyűrűzött ma, az európai börzék is lejjebb kerültek, mindemellett Európában az esés mértéke nem volt drámai. A borús részvénypiaci hangulatban a hazai részvényindex is esett, a BUX 696 pontos mínusz mellett 1,9 százalékkal került lejjebb, a blue chipek felemásan teljesítettek, a hazai nagypapírok közül egyedül a Richter tudott emelkedni, a gyógyszergyártó árfolyama 0,8 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom mindemellett 0,8 százalékkal került lejjebb, az OTP 2,3, míg a Mol árfolyama 3,2 százalékot esett.

Mol


Az elmúlt hónapok emelkedése után a Mol szerdán új lokális csúcsot ütött, a negatív részvénypiaci hangulatban azonban az árfolyam lefordult és Mol nagyot esett ma. A Mol technikai képe összességében azonban pozitív, a trend rövid távon felfelé mutat a Mol számára, és amíg az árfolyam a 2890-es szint és a 2854 forintnál található 200-napos mozgóátlag által közrefogott támaszzóna felett marad addig lehet még tér a további emelkedés előtt.

Tovább emelkedhet a Mol, míg az OTP fontos támaszok felé közelítOTP


Szeptember utolsó napján a korábbi hónapok folyamán irányadó kereskedési sáv aljáról pattant fel az OTP, majd a hatalmas emelkedést lassú lecsorgás követte. Az árfolyam szerdán már az 50-napos mozgóátlag alatt zárt be, majd a csütörtöki, masszív részvénypiaci esés közepette a bankpapír réssel a 10 000 forintos szint alá esett. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, az OTP számára a következő támaszt az elmúlt hónapok kereskedési sávjának alját jelentő 9840 forintos szint jelenti majd. Míg további támaszokat a 9625 forintos szint és a májusi, 9510 forintos lokális mélypont jelent.

Tovább emelkedhet a Mol, míg az OTP fontos támaszok felé közelítRichter


Bár szeptember második felében nagyot emelkedett az árfolyam, az elmúlt hetekben elfogyott a lendület és a Richter lefordult. A technikai kép rövid távon felemás, mivel az árfolyam az elmúlt hónapok folyamán egyre alacsonyabb csúcspontokat hagyott a grafikonon, azonban a kiemelt 5000 forintos támasz eddig háromszor is képes volt megállítani az esést. A Richter ma ismét emelkedik, amennyiben kitart a lendület, felfelé az 5215 forintos szint és az 5228 forintos 50-napos mozgóátlag által közrefogott tartomány jelenti a következő ellenállási zónát. Lefelé, első körben az 5000 forintos szint jelenti az első meghatározó támaszt a Richter számára.

Tovább emelkedhet a Mol, míg az OTP fontos támaszok felé közelítMagyar Telekom


Az elmúlt napok felemás részvénypiaci hangulata és a mai nagy esések ellenére sem mutatott nagyobb kilengést a Magyar Telekom, az árfolyam továbbra is a 400 és a 395 forintos sávban oldalazik. Az elmúlt hetek kereskedési sávjából lefelé mozdulva el, az augusztusi, 388 forintos lokális mélypontot vehetné célba az árfolyam. Felfelé mindemellett a 400 forintos szintet áttörve a 404 forintnál található, 50-napos mozgóátlag, majd a 417 forintos szint jelent ellenállást.

Tovább emelkedhet a Mol, míg az OTP fontos támaszok felé közelítElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium