Tovább esett a Richter Percről-percre

2018. február 13. 17:15    
nyomtatás
 

2. oldal

← előző oldal 1 2  

Emelkedik a Richter 2018.02.13 10:26

Óvatos emelkedés jellemzi a régiós börzék teljesítményét, kedden délelőtt. A prágai tőzsde 0,2, míg a lengyel WIG 0,3 százalékos erősödést mutat. A BUX-index 0,5 százalékos pluszban jár.

A blue chipek közül az OTP és a Mol részvényei 0,6 százalékos erősödést mutatnak, míg a Richter részvényei a korábbi napok zuhanása után 1 százalékos emelkedést mutatnak.

Enyhe mínuszban jár a DAX 2018.02.13 09:46

Enyhe emelkedéssel indult a keddi nap az európai tőzsdéken, azonban a kezdeti erősödés után a kontinens részvényindexei negatív tartományba csúsztak vissza, miután a piaci szereplők iránymutatásra várnak az elmúlt napok jelentős tőzsdei elmozdulásai után.

A DAX-index 0,3 százalékos mínuszban jár, míg 1,8 százalékos esésükkel a legrosszabbul a Deutsche Bank részvényei teljesítenek. Mindemellett a Henkel 1,3, míg a Deutsche Telekom részvényei 1,5 százalékos esést mutatnak.

400 pontos emelkedéssel kezdi a napot a magyar tőzsde 2018.02.13 09:20

Az elmúlt hét masszív tőkepiaci korrekciója után felfelé pattantak a tőzsdék hétfőn. Összességében emelkedéssel zárult a keddi kereskedés Ázsiában, míg Európa-szerte fontos makroadatok hiányában hangulat-alapú kereskedés jegyében indulhat a hét második napja.

A hazai börze 400 pontos erősödés után 1 százalékos emelkedéssel indította a keddi kereskedést. A nagypapírok közül az OTP 0,8, míg a Mol részvényei 1,3 százalékos erősödéssel kezdik a napot, míg az elmúlt napok zuhanása után a Richter 1,4 százalékos pluszban jár.

Kitartott a jó hangulat az ázsiai tőzsdéken 2018.02.13 08:32

Mi történik tőzsdéken?

  • Nagyot emelkedtek az amerikai részvényindexek hétfőn. Az elmúlt hét folyamán látott eladói nyomás után hétfőn szárnyaltak a tengerentúli tőzsdék. A kereskedés második felére a lendület kicsit alábbhagyott, azonban az irányadó indexek így is jelentő emelkedéssel zárták a hétfői napot. A Dow 1,7 százalékot erősödött, az S&P500 1,4 százalékos emelkedése mellett a Nasdaq 1,6 százalékos pluszban zárt.

  • A kedvező hangulat az ázsiai kereskedésben is kitartott. A kínai Hang Seng 1,3 százalékos emelkedést mutat ma reggel, míg a Shanghai Composite 0,9 százalékot erősödött. A kivételt a japán részvényindex jelentette, a Nikkei a kezdeti erősödést követően végül 0,6 százalékos eséssel fejezte be a hét második napját.

  • A forint az euróval szemben a 311-es szint közelében tartózkodik ma reggel, egy dollár 253 forintot ért, míg egy svájci frank 270 forintba kerül.

  • A határidős DAX-index árfolyama mérsékelt, 0,1 százalékos emelkedést mutat kedden reggel.

Mire figyeljünk ma?

  • Kedden a brit inflációs statisztikák érkeznek majd.

  • A hazai makroadatok közül a KSH az ipar felülvizsgált adatsorai mellett inflációs statisztikákat tesz közzé.

  • Kedden publikálja az MNB az előzetes statisztikai mérlegét.

Kitartott a jó hangulat az ázsiai tőzsdéken


1. 1. oldal
2. 2. oldal
← előző oldal 1 2  

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium