Tovább veszi magát a PannErgy

2019. január 11. 09:43    
nyomtatás
 
Szerdán és csütörtökön összesen 12 900 darab saját részvényt vásárolt a PannErgy a Budapesti Értéktőzsdén.

Kereskedés Pannergy-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A társaság a 2018. április 27-i közgyűlési határozat alapján folytatta a sajátrészvény-vásárlást, amelynek keretében január 9-én szerdán 8000 darab PannErgy-részvényt vásárolt 779,7 forintos átlagáron, majd január 10-én 4900 darabot vásárolt 778,8 forintos átlagáron.

A tranzakciókat követően a társaság saját tulajdonában lévő PannErgy törzsrészvények állománya 2 692 537 darabra változott, a sajátrészvény-állomány 12,79 százalék.

A társaság december 28-án kezdte el a sajátrészvény-vásárlást, amelynek kerete legfeljebb 1 milliárd forint. A vásárlási ár a mindenkori tőzsdei kereskedési ajánlatok szerinti aktuális piaci árral azonos, de a közgyűlési határozat értelmében részvényenként nem haladhatja meg az 950 forintot. A program 2019. április 27-ig tart, a visszavásárlásban a Concorde Értékpapír Zrt. működik közre befektetési szolgáltatóként. A BÉT honlapján található információk szerint a PannErgynek 21 millió darab részvénye van bevezetve a tőzsdére, piaci kapitalizációja 16,4 milliárd forint, vagyis az egymilliárdos keret valamivel több, mint 6%-nyi visszavásárlásra lehet elegendő az aktuális árfolyam mellett.

A PannErgy-részvény árfolyama péntek reggel 2-3 tized százalékkal erősödik, idén eddig mintegy 2 százalékkal emelkedett, míg az elmúlt egy évben hozzávetőleg 12 százalékkal erősödött.

Tovább veszi magát a PannErgy


(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium