Tovább zuhan a ZTE

2018. június 15. 08:29    
nyomtatás
 
Folytatta mélyrepülését ma reggel a ZTE árfolyama, a hongkongi tőzsdén 10 százalékot esett a papír. Ezzel három nap leforgása alatt 4 milliárd dollárt veszített piaci kapitalizációjából a kínai távközlési cég.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A ZTE részvényei két hónapig voltak felfüggesztve. Áprilisban az amerikai kereskedelmi minisztérium betiltotta, hogy amerikai cégek értékesítsenek termékeket és szolgáltatásokat a ZTE-nek. Ez gyakorlatilag ellehetetlenítette a kínai cég működését, ugyanis alkatrészeinek 25-30 százalékát amerikai beszállítóktól szerzi be.

A napokban ígéretet tett az Egyesült Államok, hogy feloldja a tilalmat, ha megfizet egy 1 milliárd dolláros büntetést a ZTE és változásokat eszközöl a menedzsmentben. A hírre újraindították a papírok kereskedését, amelyek első nap 40 százalékot estek. A felfüggesztés előtti árfolyamhoz képest 57 százalékkal vannak alacsonyabban a papírok.

Tovább zuhan a ZTE

Címkék: tőzsde, vállalatok, zte

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium