Trump nem rúgja ki a Fed elnökét

2018. október 11. 20:18    
nyomtatás
 
Csütörtökön sem hagyta abba a Fed hibáztatását Donald Trump amerikai elnök. A Fehér Házban tartott tájékoztatóján megismételte, hogy szerinte az amerikai jegybank hibát követ el, de megnyugtatott mindenkit, hogy nem tervezi a Fed elnökének kirúgását.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Továbbra is a Fedet és annak monetáris politikáját teszi felelőssé az amerikai részvénypiacok zuhanása miatt Donald Trump. Az amerikai elnök szerint a Fed túl szigorú politikát folytat, hibát követnek el, ami nem helyes.

Válaszában, miszerint ennek fényében fontolóra veszi-e Jerome Powell elnök kirúgását, úgy válaszolt, hogy nem fogja kirúgni őt, egyszerűen csak csalódott.

A CNBC felidézi a Federal Reserve-ről szóló törvényt, ami egyébként tartalmaz egy olyan pontot, hogy az USA elnöke eltávolíthatja a jegybank első emberét, azonban a szabály nem pontosítja, hogy ez milyen okokból történhet meg.

Robert Hockett, a Cornell Law School professzora a MarketWatchnak úgy fogalmazott, hogy alapvetően nem távolíthatja el Trump a Fed elnökét, de technikailag meglenne rá a lehetősége. Azzal érvelt, hogy ha a Fed elnökét kirúghatná az USA elnöke, akkor a jegybank függetlensége nem létezne. A monetáris politikával való egyet nem értés még nem nevezhető nyomós indoknak a Fed elnökének eltávolításához.

Címlapkép forrása: SAUL LOEB / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium