Előfizetői tartalom

"Tudni kell, hogy milyen állat jön szembe"

Portfolio
Akárcsak a BUX idei szárnyalása, a tegnapi Portfolio.hu Klub befektetési alapkezelőket és egy regionális elemzőt felvonultató eseménye is minden várakozást felülmúló érdeklődést vonzott. Meghívott szakértőink szerint a tőkeáramlás által vezérelt rallyban a legfontosabb a piacra érkező vételi erő jó felmérése, ha egy elefántcsorda fut velünk szembe, akkor nem érdemes ellentétes irányba beállni a piacon. Nincsenek új negatív hírek a piacon, minden negatív hír korábban is ismert volt - meghatározhatatlan, hogy a trend mikor fog fordulni... A hatalmas száguldást követően sem tekinthetők a fejlődő piacok egyelőre túlárazottnak, mindazonáltal a befektetői divat fősodrából kikerült fejlett nyugat-európai piac lehet, hogy már kedvezőbb alternatívát nyújt. Az elmúlt időszak jelentős emelkedésében a fundamentálisan is megfogható történetet egy-két osztalékhozam miatt vásárolt részvény jelentette. A szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy piaci fordulat esetén ezen papírok sem védettek teljesen, hiszen egy kötvénypiaci hozamemelkedés ezen részvények megítélését jelentősen sértheti.

A rally természetrajza Lehet, hogy csalódást keltünk, de mi sem tudjuk megmondani, hogy mit hoz a közeljövő a részvénypiacokon - nyitotta meg a beszélgetést Zsiday Viktor, az Aegon Vagyonkezelő részvénystratégája. Szabó László a Concorde Alapkezelő vezérigazgatója azt emelte ki, hogy egy olyan piacon, ahol a klasszikus árazási módszerek nem működnek, elsősorban a piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés