Tudott az Equifax-botrányról a cég egyik fejese, bíróság előtt felelhet

2018. március 14. 17:15    
nyomtatás
 
Bennfentes kereskedéssel vádolják az Equifax volt vezetőjét, aki körülbelül 1 millió dollárnyi értékben adta el a cégének részvényeit, pár nappal azelőtt, hogy bejelentették: egy nagyszabású adatlopási kísérlet áldozatai lettek - írja a CNBC.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A 42 éves Jun Ying 117 ezer dollárnyi veszteséget került el a manőverrel. Ő lett volna a vállalat informatikai vezetője a 145 millió ember adatait érintő adatlopás után, amikor az előző CIO lemondott. Miután kiderült a turpisság, visszavonta a cég az előléptetési ajánlatot.

Nemcsak Ying adta el a részvényeit pár nappal az adatlopás előtt, rajta kívül még négy vezető döntött így, de őket felmentették, mivel nem találtak bizonyítékot arra, hogy tudtak volna az adatlopásról.

Amikor az ügy kibukott, 15%-ot esett az Equifax árfolyama.

Tudott az Equifax-botrányról a cég egyik fejese, bíróság előtt felelhet

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Bróker / Értékpapír piaci tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium