Túl drágán adja az Apple a telefonokat, az a baja

2019. január 11. 11:15    
nyomtatás
 
Hatalmas akciókkal próbálnak szabadulni a kínai kiskereskedők az iPhone-októl, a világ legnagyobb okostelefon-piacának vásárlói túl drágának tartják a készüléket főleg annak fényében, hogy mennyi innovatív újítás van (nincs) benne a korábbi modellekhez képest. Ez egybevág azzal, hogy az Apple múlt héten profit warningot tett közzé, amit a kínai piac értékesítések gyengélkedésével indokolt.

Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Egy kínai kiskereskedő, a Suning a 128 GB iPhone XR árát 6999 jüanról 5799 jüanra csökkentette, vagyis mintegy 178 dollárral adja el olcsóbban a legújabb iPhone-modellek legolcsóbbikát - írja a CNBC. De van, ahol a 256 GB-os iPhone XS Max ára csökkent jelentősen, az egyik kiskereskedő az Apple legdrágább telefonját az Apple hivatalos 10 999 jüanos ára helyett 9699 jüanért árulja. Így már "potom" 1628 dollárért megvehető Kínában (az Egyesült Államokban 1249 dollárért hozzá lehet jutni), de ez is közel 200 dollárral olcsóbb mint a hivatalos kínai ár. Az Apple viszonteladója, a Sunion pedig 700 jüanos engedményt kínál a 128 és a 256 GB iPhone XR modellre is.

Az Apple múlt héten csökkentette az október-decemberi időszak bevételére vonatkozó prognózisait részben a kínai gazdaság lassulására, részben az amerikai-kínai kereskedelmi háború okozta bizonytalanságra hivatkozva. De elemzők szerint az Apple kínai gondjai inkább abból fakadnak, hogy félreárazta a telefonokat. Nagyon magas az ár ahhoz képest, hogy nem voltak benne olyan igazán innovatív újítások, ami megmozgatta volna a vásárlókat, így a prémium okostelefonok piacán részesedést veszített az Apple. Az XR a legolcsóbb, de még az is túlságosan drága a kínai fogyasztóknak, akik egyébként 28 százalékkal fizetnek érte többet, mint az amerikai vásárlók. Közben ott vannak az olyan erős versenytársak, mint a Huawei.

A Huawei mára a második legnagyobb okostelefon-gyártó lett a világon az értékesítési volumen tekintetében, Kínában pedig a legnagyobb szereplő. Látszik, hogy a gyártók keresik az innováció irányát, hogy túllépjenek a "ki tud több kamerát tenni egy telefonba"-versenyen. Hajtogatható telefonokat, 5G-s készülékeket ígérnek most a gyártók az idei évre.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium