FONTOS Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat
 
Előfizetői tartalom

Turisztikai céggel bővül a Konzum

Portfolio
Tőkeemeléssel szerzi meg a BLT Group Zrt. közvetlen tulajdonát a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. - jelentette be a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A 977,29 millió forintos ügylettel a BLT kötelékébe tartozó Balatontourist-csoport, teljes körűen a Konzum Nyrt. konszolidációs körébe kerül. A társaság igazgatósága csütörtöki arról is döntött, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Ligetfürdő tranzakcióból eredő, a Konzum Nyrt. felé fennálló 9,677 milliárdos követelésével tőkét emeljen a tőzsdei vállalatban. A tőkeemelések lezárását követően a Konzum menedzsmentje turisztikai érdekeltségeit közös szakmai irányítás szervezi, kihasználva a Hunguest Hotels Zrt. és a Balatontourist közötti szinergiákat. A tőzsdei társaság 2018 félévi konszolidált eredményének 64,44%-a származott a turizmusból - derül ki a Konzum közleményéből.

A BÉT honlapján közzétett határozat szerint a Konzum Nyrt. igazgatósága a PwC által készített üzletrész-értékelés alapján hozzájárult, hogy nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás formájában a Konzum Nyrt. kizárólagos tulajdonába kerüljön a BLT Group Zrt. A 977,29 millió forintos apport ellenértékét a Konzum 3 111 396 darab új részvény zártkörű forgalomba hozatalával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés