Előfizetői tartalom

Új cég jön tőzsdére: Warren Buffett a minta

A magyar piacon unikumnak számító, elsősorban tőzsdei termékekbe fektető vagyonkezelő társaság jelenik meg február 15-én a BÉT-en. A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. elnöke Zsiday Viktor, akinek deklarált célja, hogy nagy kockázat vállalása mellett magas hozamot érjen el a tulajdonosok számára. A hamarosan minden befektető számára elérhető társaság minimális költségekkel működik, a két fős menedzsment kizárólag a pozitív eredményből részesedik majd tulajdoni hányaduk értékének növekedése mellett. Zsiday Viktor nem ismeretlen a hazai tőkepiacon, hiszen jelenleg a Concorde Alapkezelő Citadella Származtatott Alapjának tanácsadója, korábban az Aegon Alapkezelőnél részvény befektetési területtel foglalkozott. Nevéhez fűződik az első magyar hedge fund alap elindítása.

Portfolio.hu: Mikor vezetik be a BÉT-re az általad vezetett vagyonkezelő céget? Zsiday Viktor: A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. ma adta be a bevezetési kérelmet a BÉT-re, így a kereskedés várhatóan február 15-én indul majd meg a papírokkal.P.: Mi a társaság pontos tevékenységi köre? Zs. V.: A céget 4 évvel ezelőtt magyar magánszemélyek hozták létre azzal a céllal, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés