Új csúcson az OTP, a Richter is tovább emelkedhet

2019. április 14. 16:47    
nyomtatás
 
Izgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar tőzsde, a hazai részvényindex és az OTP is új csúcson búcsúzott az elmúlt héttől, a folytatás pedig legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik majd. A négy blue chip grafikonját megvizsgálva összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló néhány nap során.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

OTP


Az OTP árfolyama tavaly november és február között oldalazott, egy ehhez hasonló, tavaly január és május közötti beszűkülésből akkor lefelé tört ki az OTP, azonban ahogyan azt korábban valószínűsítettük, az árfolyam ebben az esetben felfelé tört ki a korábbi oldalazása után. Az OTP ezt követően újabb csúcsra tört, majd az elmúlt hetekben a bankpapír ismét erőt gyűjtött, hogy a csütörtöki és a pénteki kereskedést is új csúcson zárja. Az elmúlt napok erőteljes emelkedése után érdemes számolni egy esetleges negatív korrekció lehetőségével, támaszt ebben az esetben a korábbi történelmi csúcs jelent 13 120 forintnál, míg alatta a 20-napos mozgóátlagra érdemes figyelni, 12 795 forintnál. A trend rövid távon felfelé mutat, amennyiben az OTP-nek sikerül a 12 708 forint közelében található emelkedő trendvonal felett maradnia, az emelkedés folytatódhat a későbbiekben.

Új csúcson az OTP, a Richter is tovább emelkedhet


Mol


A Mol tavaly május óta egy emelkedő trendcsatornából haladt felfelé, bár a csatorna alsó trendvonala a múltban többször is sikerrel állította meg a részvény esését, a Mol a múlt héten mégis lefelé tört ki a csatornából. A 3220 forintos szint azonban már nem került tesztelésre, majd a részvény a támasz közeléből újra emelkedni kezdett, majd az árfolyamot a pénteki kereskedésben ismét a korábbi emelkedő csatornába húzták vissza. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a Mol újra a csatornában haladhat felfelé. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, támaszt a 20-napos mozgóátlag jelent 3300 forintnál, majd a csatorna alsó trendvonala felé fordulhat a befektetők figyelme 3279 forintnál.

Új csúcson az OTP, a Richter is tovább emelkedhet


Richter


Az elmúlt hetek emelkedése után pénteken bár megtorpant a Richter erősödése, a technikai kép alapján rövid távon azonban lehet még tér a további emelkedés előtt. Felfelé, az 5661 forintnál található 23,6 százalékos Fibonacci szint áttörésével az árfolyam folytathatná útját felfelé. Ugyanakkor a jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, az 5438 forint közelében található 38,2 százalékos Fibonacci szint alá kerülve, a következő támaszt a 20 napos mozgóátlag jelentheti, 5385 forintnál.

Új csúcson az OTP, a Richter is tovább emelkedhet


Magyar Telekom


A Magyar Telekom gyakorlatilag február eleje óta egy viszonylag szűk sávban oldalazik, bár az árfolyam többször is megkísérelte áttörni a 61,8 százalékos Fibonacci szintet 473 forintnál, egyelőre azonban nem sikerült leküzdenie azt. Felfelé, a már említett 61,8 százalékos Fibonacci szint leküzdésével megnyílhat az út a 481 és 489 forintos ellenállási zóna felé. Míg a jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, az első támaszt a 20 napos mozgóátlag jelenti 467 forintál, míg alatta a 460-454 forintos támaszzóna felé fordulhatna az eladók figyelme, amit az 50 százalékos Fibonacci szint is megerősít.

Új csúcson az OTP, a Richter is tovább emelkedhetCímlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium