Új történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde  Percről-percre

2019. április 17. 17:18    
nyomtatás
 
Az ázsiai tőzsdék emelkedtek szerdán, miután az első negyedéves kínai GDP-adat mellett a márciusi, kínai ipari termelési statisztika is felülteljesítette az előzetes várakozásokat. Az európai tőzsdék felemásan teljesítenek, míg a magyar tőzsde lefordult, azonban a hazai részvényindex a szerdai piaczárás felé közeledve ismét felfelé kapaszkodott, a BUX végül 0,4 százalékos emelkedés után új történelmi csúcson zárta a szerdai kereskedést.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Új csúcson zárt a magyar tőzsde 2019.04.17 17:18

Bár a magyar tőzsde emelkedéssel kezdte a hét harmadik napját, a BUX lendülete elfogyott, majd a hazai részvényindex a nap nagy részében lefelé csorgott. A szerdai piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde ismét emelkedni kezdett, majd a nap végére újra felrántották a BUX-ot, a magyar tőzsde végül 178 pontos emelkedés után, 0,4 százalékkal került feljebb, a hazai részvényindex ezzel 43 005 ponton új történelmi csúcson zárt.

A hazai blue chipek felemásan teljesítettek, a Mol 3286 forinton stagnált, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékos esés után 460 forinton zárt. Az OTP 0,3 százalékos emelkedés után 13 120 forinton zárt, míg a Richter 1,8 százalékos erősödést követően 5795 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától.

A történelmi csúcsa közelében jár az S&P500 2019.04.17 15:58

A szerdai piacnyitástól távolodva felemásan teljesítenek az amerikai részvényindexek, a Dow komponensei közül az IBM és a United Health egyaránt 4 százalék feletti mínuszban jár, miután a társágok tegnapi gyorsjelentéseit nem fogadták jól a piaci szereplők. Az S&P500 és a Nasdaq azonban emelkedik, miután a hangulatot a Kínából érkező és a várakozásokat felülteljesítő makroadatok képesek voltak enyhíteni a kínai gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmakat, míg a Morgan Stanley vártnál kedvezőbb beszámolója szintén képes volt javítani a hangulatot. A Nasdaq 0,3 százalékos erősödése mellett az S&P500 1 ponttal került feljebb, azonban az indexet csupán 0,8 százalékos emelkedés választja el a tavaly szeptemberi, történelmi zárócsúcsától.

Történelmi csúcson a magyar tőzsde - Miért? És meddig emelkedhet még? 2019.04.17 13:55

Száguld a magyar részvénypiac, történelmi csúcsra emelkedett az elmúlt napokban a vezető hazai részvényindex, a BUX. A magyar tőzsdét egyértelműen az OTP húzza, de több kispapír is becsatlakozott a raliba. A trend felfelé van, de több indikátor szerint egyre inkább túlvett a magyar részvénypiac, egyre közelebb a korrekció.

tovább a cikkhez...

Rekordot döntött a Netflix, a befektetők mégsem örültek 2019.04.17 13:34

Az elemzői várakozásokat meghaladó számokat közölt a Netflix az első negyedévre az amerikai tőzsdék zárása után publikált gyorsjelentésében, az árfolyam mégis nagyot esett először, mert a menedzsment gyenge kilátásokat fogalmazott meg a folyó negyedévre.

tovább a cikkhez...

Lejjebb került a BUX, a Richter azonban továbbra is emelkedik 2019.04.17 12:50

Emelkednek a régiós részvényindexek szerdán, a prágai tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,4 százalékkal került feljebb, míg a lengyel WIG 0,7 százalékot emelkedett. A negatív kivételt ezúttal a magyar tőzsde jelenti, a BUX a ma reggeli, mérsékelt erősödését ledolgozva, előző napi záróértéke alá süllyedt. A hazai részvényindex 3,9 milliárd forintos forgalom és 46 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül a Richter képes emelkedni. A BUX komponensei közül 4,1 százalékos esésével a BIF részvényei teljesítenek a leggyengébben.

3 milliárdot fizetnek ki a CIG Pannónia részvényeseinek 2019.04.17 12:43

Megtartotta ma éves közgyűlését a CIG Pannónia, ezen megszavazták a társaság korábban - osztalékfizetés helyett - bejelentett 3 milliárd forintos tőkeleszállítását, amivel részvényenként 31,96 forintot fizetnek majd ki (ez 7,3%-os osztalékhozamnak felel meg) a részvényeseknek az igazgatóság által meghatározandó módon.

tovább a cikkhez...

Felülvizsgálat alatt tartja a PannErgy-célárat az OTP 2019.04.17 12:40

Továbbra is felülvizsgálat alatt tartja a PannErgy-részvényre vonatkozó ajánlását az OTP Research, miután a társaság április 12-i éves közgyűlése határozatképtelen volt.

tovább a cikkhez...

Nincs egyértelmű irány az európai börzéken 2019.04.17 10:37

Óvatos emelkedéssel zárult a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken, a piaci szereplők a nap folyamán beérkező, összességében kedvező gyorsjelentésekre fókuszáltak. Az ázsiai börzéken is kitartott a jó hangulat, miután a befektetők a kínai makroadatokra figyeltek, a kínai GDP az első negyedévben 6,4 százalékkal bővült év/év alapon, szemben a 6,3 százalékos elemzői várakozásokkal, míg a márciusi ipari termelés 8,5 százalékkal nőtt, alaposan felülteljesítve az előzetes várakozásokat. A vártnál kedvezőbb kínai gazdasági statisztikák után az irányadó európai részvényindexek vegyesen teljesítettek ma reggel, majd a szerdai piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi felemásan teljesítenek, a stagnáló DAX mellett a francia CAC40 0,1 százalékkal került feljebb.

Nagy emelkedéssel indította a napot a L'Oreal 2019.04.17 10:18

A L'Oreal kedden tette közzé előzetes számait, a francia kozmetikai és szépségápolási csoport összehasonlítható alapon számolt értékesítése 7,7 százalékkal nőtt 2019 első negyedévében a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva. A L'Oreal különösen jól teljesített az ázsiai régióban, az ázsiai értékesítés 23,2 százalékkal bővült az első negyedévben, míg a társaság kiemelte, hogy Kínában, Indiában, Indonéziában és Malajziában egyaránt kétszámjegyű volt a növekedés az első félévben. A társaság bejelentését kedvezően fogadták a befektetők, a L'Oreal árfolyama 1,6 százalékkal került feljebb a szerdai piacnyitás után, ezt követően azonban elfogyott a lendület és a társaság részvényei előző napi záróértékük közelében járnak.

Tovább emelkedik a Richter 2019.04.17 09:33

A kezdeti iránykeresés után immár felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde, a BUX 154 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkednek. A hazai nagypapírok közül 0,9 százalékos erősödésével a Richter részvényei teljesítenek a legjobban, a gyógyszergyártó papírjai jelentős, 2,9 százalékos emelkedéssel zárta a keddi kereskedést, miután a JP Morgan 6200 forinttól 6410 forintra emelte meg a Richter-célárát, a JP Morgan célárfolyama 12,5 százalékkal magasabb a Richter keddi záróárával összehasonlítva.

Mérsékelt eséssel indul a szerdai nap a magyar tőzsdén 2019.04.17 09:05

Minimális eséssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 32 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP és a Mol árfolyama stagnál a szerdai piacnyitás után, a Richter 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került feljebb ma reggel.

A kedvező kínai adatok enyhíthetik a növekedési félelmeket 2019.04.17 08:34

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, az amerikai tőzsdék pedig egyre közelebb kerültek a történelmi csúcsaikhoz. A Dow végül 68 pontos emelkedés után 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 stagnált, míg a Nasdaq 0,3 százalékos erősödéssel fejezte be a keddi kereskedést.

A keddi piaczárás után tette közzé gyorsjelentését a Netflix, a társaság bevétele 4,52 milliárd dollár lett, míg az elemzők 4,50 milliárd dollárt vártak, a Netflix egy részvényre eső eredménye 76 cent lett, felülmúlva az 57 centes elemzői várakozásokat. A cég az előfizetői számát 9,6 millió fővel növelte az első negyedévben, szemben a társaság 8,9 millió fős várakozásaival. A társaság új előfizetőkre vonatkozó előrejelzése azonban csalódást okozott, a Netflix várakozásai szerint az új előfizetőinek száma 5 millió fővel bővülhet a második negyedévben, szemben az 5,48 millió fős elemzői várakozásokkal, a Netflix bár 3 százalék feletti erősödéssel zárta a keddi napot, a cég részvényei lejjebb kerültek a zárás utáni kereskedésben.

Minimális, 10 pontos erősödést követően hétfői záróértéke közelében fejezte be a hét második napját a magyar tőzsde, míg a blue chipek a Richter kivételével eséssel zártak. A Richter 2,9 százalékos erősödés után 5695 forinton zárt, miután a JP Morgan 6200 forintról 6410 forintra emelte meg a Richter részvények célárát. Az OTP 1,1 százalékos esés után 13 080 forinton zár, a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3286 forinton búcsúztak a hét második napjától, míg a Magyar Telekom 1 százalékos esést követően 463 forinton fejezte be a keddi kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az ázsiai tőzsdék szerdán, a piaci szereplők a kínai GDP-adatra figyeltek, a kínai gazdaság teljesítménye az első negyedévben 6,4 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest, míg a piaci szereplők 6,3 százalékos GDP-növekedést vártak. A kínai márciusi ipari termelési adat 8,5 százalékos bővülésről számolt be, lényegesen felülteljesítve az 5,9 százalékos elemzői várakozásokat. A kínai gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmek enyhülésével párhuzamosan az ázsiai tőzsdék is felfelé kapaszkodtak, a Nikkei 0,3 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 0,4 százalékot emelkedett. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 11 pontos erősödése 0,1 százalékos emelkedést vetít előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A vártnál összességében kedvezőbb kínai makroadatok mellett a befektetők a tengerentúli, vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire fókuszálnak majd a nap folyamán, míg a Fed Bézs Könyve szintén kiemelt érdeklődésre tart majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán nem érkezik kiemelt hazai makroadat, a kínai, első negyedéves GDP statisztika után az Egyesült Királyságból és az eurozónából a márciusi inflációs adatközlésekre fókuszálnak a befektetők.

A kedvező kínai adatok enyhíthetik a növekedési félelmeket

Szerdán teszi közzé beszámolóját a PepsiCo és a Morgan Stanley

A kedvező kínai adatok enyhíthetik a növekedési félelmeket

Mi történt eddig a tőzsdéken?

A kedvező kínai adatok enyhíthetik a növekedési félelmeket

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium