Előfizetői tartalom

Új kormányhatározat az e-útdíjjal kapcsolatban

MTI
Új kormányhatározat jelent meg a megtett úttal arányos elektronikus útdíj kiépítésével kapcsolatban. A pénteki Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározat egyebek között tartalmazza, hogy az e-útdíj díjszedési rendszerének kiépítését a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. koordinálja, továbbá a nemzeti fejlesztési miniszternek nem kell gondoskodnia arról, hogy a finanszírozásba utólag uniós forrást vonjanak be.

Ez már a harmadik kormányhatározat, amely az e-útdíj kiépítéséről intézkedik. Az első tavaly május elején született, és a kiépítésre közbeszerzést írt elő, kitérve az uniós források utólagos bevonására is. A második határozat múlt szeptember közepén jelent meg, meghatározta a költségeket 42 milliárd forintban, és tartalmazta a kilométerenkénti tarifákat is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés