Újabb fekete nap az amerikai tőzsdéken Percről-percre

2019. augusztus 14. 22:05    
nyomtatás
 
A keddi nagy emelkedést bőven eltüntetve közel 3 százalékos mínuszban zárták a szerdai napot az amerikai részvényindexek. Véget ért a kereskedelmi háború enyhülésével kapcsolatos pozitív hangulat, és előkerültek a recessziós félelmek, amit most a kötvények hozamgörbéjének alakulása váltott ki. Donald Trump mindezért a Fedet hibáztatja, a Fed volt elnöke szerint pedig félreérti a jeleket a piac.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

800 pontot esett a Dow 2019.08.14 22:05

A Dow szinte kereken 800 ponttal került ma lejjebb, 3,05%-ot veszítve keddi záróértékéből. Az S&P 500 2,93%-os, a Nasdaq pedig 3,02%-os mínuszban zárta a napot.

Megint a Fedet szapulja Trump 2019.08.14 21:59

Nem Kína, hanem a Fed az USA igazi problémája - állítja Twitter-üzeneteiben az amerikai elnök, mondván, a Fed túl sokszor és túl gyorsan emelt kamatot, most viszont késlekedik a kamatvágásokkal. Szerinte a (sokak által a mai részvénypiaci esésért hibáztatott) "őrült" inverz hozamgörbe is a jegybank hibája, de "győzni fogunk!"

Pirosba öltözött Amerika 2019.08.14 21:20

A Dow 2,9%-os (mintegy 765 pontos), az S&P 500 2,85%-os, a Nasdaq csaknem 3,0%-os esésben van.

Megszólalt a Fed korábbi elnöke - Félreértelmezi a jeleket a piac? 2019.08.14 21:16

Nem érte egyet a Fed volt elnöke, Janet Yellen azzal az értelmezéssel, hogy az inverz amerikai hozamgörbe ezúttal is recessziót jelezne előre. Márpedig ma ez a fő sztori a részvénypiacokon, többek között emiatt kezdtek el menekülni a befektetők a részvényekből.

tovább a cikkhez...

Őrület, amit a bankok alakítanak 2019.08.14 21:03

Különösen rossz napjuk van a bankoknak, aminek legalább két fő oka említhető:

a recessziós félelmek a hitelezés visszaesését vetítik előre szerte az amerikai és a globális gazdaságban,

a kamatkörnyezet csökkenése egyre jobban szűkíti a bankok kamatmarzsát, ami pedig csökkenti várható megtérülésüket.

A Citigroup 5,4%-os, a JP Morgan 4,1%-os, a Bank of America 4,9%-os zuhanásban van.

770 pontos mínuszban is volt a Dow 2019.08.14 20:55

Tovább nőtt a feszültség a részvénypiacokon: jelenleg 730 pontos esést mutat a legnagyobb amerikai vállalatokat tömörítő index, ami 2,8% körüli mínusznak felel meg. Az S&P 500 -2,7%-ban, a Nasdaq -2,9%-ban van. A mai nap akár a Dow legrosszabb napja is lehet még idén.

Mi is történt tegnap óta? 2019.08.14 19:58

  • Kijöttek a friss eurózóna GDP-adatok, amelyekből kiderült, hogy a devizaövezet gazdasága csupán 0,2 százalékkal nőtt a második negyedévben, ráadásul Európa és a globális gazdaság egyik motorja, a német eléggé lefulladt, negyedéves alapon tovább zsugorodott a német gazdaság.
  • Érkezett néhány gyenge kínai makroadat: 17 éve nem nőtt olyan alacsony mértékben a kínai ipar, mint az idei második negyedévben, a 4,8 százalékos adat alaposan elmaradt az 5,8 százalékos várakozástól.
  • Ma először fordult elő 2007, illetve 2008 óta, hogy a 10 éves amerikai és brit államkötvény hozama a 2 éves hozam alá bukott, azaz inverzzé vált a két hozamgörbe, ez pedig a múltbeli tapasztalatok alapján recessziót jelezhet előre.

Gyorsan vége lett a jó hangulatnak, zuhannak az amerikai részvények 2019.08.14 19:54

A Dow 2,3%-os (több mint 600 pontos), az S&P 500 szintén 2,3%-os, a Nasdaq pedig 2,6%-os esést mutat, vagyis már a tegnapi bejelentés másnapján nemcsak korrigáltak a tőzsdék, de el is tüntették a tegnapi emelkedés hatását.

A részvénypiaci félelmeket felerősítette, hogy a kötvénypiacon inverzzé vált a brit és az amerikai hozamgörbe, amit általánosságban a recesszió előjeleként értelmeznek.

Az egyes szektorok közül az energia- és a pénzügyi szektor alulteljesít, a közműszolgáltatók viszont aránylag jól állják a sarat. Augusztus 5-e (múlt hétfő), vagyis az év eddigi legrosszabb napja óta most mutatják a legnagyobb napon belüli esést a vezető amerikai részvényindexek.

Gyorsan vége lett a jó hangulatnak, zuhannak az amerikai részvények

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Az ügyfélközpontú innovátoroké a jövő (x)

Értékes tudással is támogatja a jövőbe mutató ötleteket az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium