Újabb jegybank ment neki a bitcoinnak

2018. január 14. 11:45    
nyomtatás
 
Az Indonéz Jegybank (Bank Indonesia) újabb figyelmezetést adott ki, ugyanis véleményük szerint az olyan kriptodevizákkal történő kereskedés, mint amilyen a bitcoin is, komoly veszteségeket okozhat az emberek számára és veszélyezteti a pénzügyi rendszer stabilitását is.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


A jegybank korábban már jelezte, nem ismeri el hivatalos fizetőeszközként a kriptodevizákat, ezért azokkal hivatalosan fizetni sem lehet az országban.

A Bank Indonesia közleményében beszélt arról is, hogy a kriptodevizák birtoklása hatalmas kockázatot jelent, ugyanis ezekkel az eszközökkel szabályozatlan piacokon kereskednek, így nincs olyan hivatalos hatóság, amely ellenőrizné az ügyleteket, az ármozgásokat, illetve azok kiváltó hatásait. Ráadásul a kriptodevizák mögött nincsen semmilyen valós értékmérő dolog sem, amely hatással lenne az árak mozgására.

Csütörtökön a dél-koreai hatóságok jelentették be, hogy a terveik szerint betiltják az országban a kriptopénzekkel a kereskedés, azok után, hogy a hatóságok razziát tartottak több nagy tőzsdénél is adóelkerülés gyanúja miatt.

Nagyon aggódunk a kriptodevizák miatt, így az igazságügyi minisztérium előkészít egy törvényjavaslatot, ami lényegében betiltaná a kriptopénzekkel a kereskedést
- mondta Park Sang-ki, a dél-korai igazságügyi miniszter egy sajtótájékozatón.

Mindezeket figyelembe véve nem csoda, hogy nagyon gyengén teljesít a bitcoin az elmúlt napokban, a kriptodeviza árfolyama csak vasárnap közel 5 százalékot esett, míg a múlt vasárnapi záróárhoz képest közel 16 százalékos a zuhanás.

Újabb jegybank ment neki a bitcoinnak(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium