Előfizetői tartalom

Újabb siralmas hónap az azonnali piacon

Portfolio
Nem tört meg a negatív irányú tendencia a Budapesti Értéktőzsde azonnali piacán, így a duplikált forgalom az előző hónapban is tovább esett, és 2012-es év azonos időszaki adatához képest mintegy 20 százalékkal került lejjebb. Pozitívumként viszont ki lehet emelni, hogy az egy kötésre jutó forgalomban emelkedés volt tapasztalható, mely vélhetően a növekvő intézményi aktivitással magyarázható. A vezető brókercégek versenyében továbbra is a Concorde és az Erste folytat kiélezett küzdelmet, melyből az előző hónapban az előbbi került ki győztesen.

Februárban alulteljesítő volt a BUX a vezető nemzetközi indexekhez képest a maga közel 3 százalékos veszteségével annak ellenére, hogy az olasz választások körüli aggodalmak is jelentős nyomást helyeztek a nyugati piacokra. A MOL és a Richter igen gyenge teljeítményét az OTP-nek csak részben sikerült kozmetikáznia.Nem állt meg a tőzsdei forgalom csökkenése az év második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés