Előfizetői tartalom

Újabb vesztegetési botrány a gyógyszeriparban

MTI
Peking nyomozást rendelt el a francia Sanofi gyógyszeripari vállalatot érintő vesztegetési ügyben. A hatóságok gyanúját egy dél-kínai üzleti napilapnak nyilatkozó ismeretlen keltette fel. A Sanofi esete nem egyedülálló, a kínai hatóságok hetekkel ezelőtt rendeltek el nyomozást a londoni székhelyű GlaxoSmithKline ellen szintén vesztegetés gyanúja miatt.

Újabb vesztegetési ügy Kínában A kantoni lapban szereplő állítások szerint a Sanofi összesen 1,69 millió jüan (61 millió forint) kenőpénzt fizetett 79 kórház 503 orvosának Pekingben, Sanghajban, Kantonban és Hangcsouban még 2007-ben "kutatásban való részvételükért". A fővárosi egészségügyi felügyelet a fegyelmi hatósággal együtt megkezdte a vizsgálatot. Egyelőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés