Előfizetői tartalom

Újragondolják stratégiájukat egyes magyar bankok

Portfolio
Mintegy ezermilliárd forintnyi céltartalékot képzett már a magyar bankszektor a válság hatására, és a céltartalék-képzés szintje idén vélhetően semmivel sem lesz kevesebb a tavalyi évinél - ismertette Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) mai konferenciáján. Erdei szerint idén néhány kivétellel veszteségesek lesznek a magyar bankok, és - ha csak nem változik valami váratlanul - a céltartalék-képzés jövőre is magas lesz. A változások szerinte stratégiájuk átgondolására késztethetik egyes bankokat.

Határozottan szétválasztható külön szakaszokra a magyar pénzügyi szektor elmúlt húsz éve. Két időszakot (a 90-es évek bankkonszolidációját és az elmúlt két évet) leszámítva rendkívül dinamikus volt a bankszektor fejlődése - idézte fel Erdei Tamás. A bankkonszolidációnak nevezett folyamatnak köszönhetően sikerült szerinte stabilizálni a magyar bankrendszert, lehetővé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés