Ütik a német bankszektort

2018. május 16. 13:40    
nyomtatás
 
Nincs egységes irány az európai tőzsdéken szerdán, a német tőzsde minimális emelkedést mutat, azonban az index komponensei közül különösen rosszul teljesítenek a bankpapírok, a Commerzbank részvényei 4 százalékot zuhantak, míg a Deutsche Bank részvényei pedig 3,1 százalékkal kerültek lejjebb.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Nincs egységes irány az európai tőzsdéken szerdán, a piaci szereplők látókörébe ismét a geopolitikai aggodalmak kerültek, miután Észak-Korea a Trump - Kim Dzsong Un találkozó lemondásával fenyegetett. A francia CAC40 keddi záróértéke közelében stagnál, a brit FTSE100 0,2, míg a német tőzsde 43 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb.

A DAX komponensei közül a bankpapírok teljesítenek a leggyengébben, a Commerzbank részvényei 4 százalékot zuhantak, míg a Deutsche Bank papírjai 3,1 százalékkal kerültek lejjebb.

Ütik a német bankszektort


A Commerzbank tegnap tette közzé gyorsjelentését, a bank árbevétele 3,7 százalékkal 2,3 milliárd euróra csökkent az első negyedévben, miután az erős hazai verseny mellett az ügyfelek alacsonyabb érdeklődést mutattak a bank tőkepiaci termékei iránt. A Commerzbank nettó eredménye emellett 9,2 százalékkal 250 millió euróra nőtt a bázisidőszak 229 millió eurós értékével összehasonlítva, amelyet érdemben támogatott a bankot terhelő kisebb adófizetési kötelezettség.

Az árfolyam emelkedett a gyorsjelentés után, a hét második napjának emelkedése után azonban ismét esni kezdett a részvény, miután a bankot követő elemzőházak egy része pesszimistán fogadta a bank első negyedéves beszámolóját, és az elemzők felülvizsgálták a Commerzbankra vonatkozó céláraikat.
  • Az Independent Research 13 euróról 12,50 euróra csökkentette a Commerzbank célárfolyamát, ez 17,9 százalékkal magasabb, mint a jelenlegi piaci árfolyam.
  • A Credit Suisse 9,2 euróról 8,8 euróra vágta vissza célárát, ez 16,1 százalékkal alacsonyabb a piaci árfolyamnál.

Ütik a német bankszektort


Nincs jó napjuk a Deutche Bank részvényeinek sem, a pénzintézet részvényei 3,1 százalékkal kerültek lejjebb szerdán. Korábban a 2008-2009-es válságot megjósoló, és azon jól kereső befektető nyilatkozott a Deutsche Bank kilátásaival kapcsolatban, a Neuberger Berman portfóliómenedzsere, Steve Eisman szerint shortolni kell a Deutsche Bank részvényeit.

Eisman a Bloomberg-nek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a Deutsche Bank valós profitabilitási gondokkal küzd, továbbá a bank méretének csökkenése mellett Eisman a következő években tőkeemelésre is számít a pénzintézetnél.

Ütik a német bankszektort


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium