Előfizetői tartalom

Olyan játék kezdődik, ahol a jegybankkal versenyeznek a befektetők

Portfolio
Fontos bejelentést tett legutóbbi kamatdöntése után az EKB, az eszközvásárlási program kibővítésével új kötvénypiaci instrumentumokat is vásárolhatnak. A Bank of America Merrill Lynch friss elemzésében mérte fel a potenciálisan megvásárolható új európai kötvények piacát, illetve azt, hogy mely eszközök lehetnek a kibővített jegybanki eszközvásárlások nyertesei és vesztesei.

Befűthet a vállalati kötvényeknek az EKBA piaci várakozásoknak megfelelően az Európai Központi Bank megemelte eszközvásárlási keretösszegét, nagy kérdés azonban, hogy pontosan mit vásárolhat majd a jövőben a jegybank, illetve hogyan lehet erre kereskedési stratégiát felépíteni, vagyis mely eszközök lehetnek a folyamat nyertesei/vesztesei. Ezeket a kérdéseket járta körül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés