Vallott a Tesco vezére a könyvelési botrányról: valósággal sokkolódott

2018. október 12. 13:01    
nyomtatás
 
Meghallgatták a brit Tesco vezérigazgatóját a cég 4 évvel ezelőtt kirobbant könyvelési botrány ügyében, ami annak idején az előző vezetők távozását eredményezte. Valósággal sokkolódott, amikor először értesült a részletekről - mondta.

Kereskedés Tesco-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az első napokban, ahogy Dave Lewis átvette a Tesco vezérigazgatói székét, közel 1300 e-mailt kapott a társaság munkavállalóitól, változásokat követelve. Dave Lewis azt követően érkezett a brit kiskereskedelmi óriáshoz, hogy az előző menedzsment egy könyvelési botrány miatt távozni kényszerült. Sejtette, hogy nehéz dolga lesz, de amikor meglátta az első jelentéseket egy cégen belüli meetingen arról, hogy hogyan tornászták fel a profitot 246 millió fonttal, valósággal sokkolódott - mondta el a londoni bíróságon a botránnyal kapcsolatban.

Nem csak az új vezetőt érte meglepetésként a korábbi menedzsment "hibája", de a befektetőket is, a Tesco piaci kapitalizációjából mintegy 2 milliárd font ment rá a botrányra.

Még soha nem voltam hasonló szituációban
- mondta Dave Lewis. Nem sokkal azután, hogy elfogadta a megbízatást, Dave Lewis találkozott néhány ital mellett egy volt kollégájával, aki hozzá hasonlóan az Unilevertől csatlakozott a szupermarketlánchoz. Ő akkor csak arra figyelmeztette, hogy feszültségek vannak a beszállítókkal, de a félrekönyvelésről nem beszélt.

A bíróság 2016-ban elítélte a két egykori Tesco-vezetőt, Chris Busht és John Scoulert, valamint az egykori pénzügyi vezetőt, Carl Rogberget csalás és hamis könyvelés vádjával. Megállapították, hogy több száz beszállítóval esküdtek össze, hogy elrejtsenek egy 250 millió fontos lyukat a Tesco könyvelésében. Az érintettek tagadják bűnösségüket.

Vallott a Tesco vezére a könyvelési botrányról: valósággal sokkolódott

Forrás: AFP / Tolga Akmen


(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium