Változik a 4iG határidős piacán a maximális napi elmozdulás

2018. november 8. 12:58    
nyomtatás
 
A BÉT vezérigazgatói határozattal módosítja a mai napra a határidős 4iG részvény kontraktusokra vonatkozó napi maximális árelmozdulás korlátját.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A magyar részvénypiacról is szó lesz a Portfolio következő klubján.


A módosítás a 2018. november 8.-i tőzsdenapra vonatkozik és a végrehajtás érdekében 12:55 perctől 13.00 percig ideiglenesen szünetel a tőzsdei kereskedés a 4iG határidős részvény kontraktusainak piacán. A módosítás a következő:
  • vételi ajánlat esetén az ár legfeljebb 40%-kal lehet magasabb, mint a bázisár
  • eladási ajánlat esetén az ár legfeljebb 40%-kal lehet alacsonyabb, mint a bázisár


A 4iG kontraktusok alaptermékének piacán olyan jelentős árelmozdulást lehetett tapasztalni, amely befolyásolja az alaptermék származékos piacán kialakuló árfolyamokat. A tőzsde úgy ítéli meg, hogy a kereskedés folyamatosságának érdekében megalapozott az ajánlatra vonatkozó korlátozás szélesítése
- indokolja a lépést közleményében a BÉT.

A 4iG árfolyama most 2,4 százalékos pluszban áll, de ma már volt 16 százalékos pluszban is és jelenleg a harmadik legforgalmasabb papír az OTP és a Mol után.
Címkék: 4ig, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

A többfunkciós városnegyed időt és pénzt spórolhat. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye (x)

Folyamatos fejlődés és innovatív megoldások - az út a sikerhez. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium