Vérengzés az amerikai tőzsdéken: 830 pontos mínuszban zárt a Dow Percről-percre

2018. október 10. 22:06    
nyomtatás
 
Folytatódik az októberi eladási hullám az amerikai tőzsdéken, nagyot estek az amerikai részvényindexek, elsősorban a technológia szektor vezetésével.
 • Az Egyesült Államok és a Kína közötti kereskedelmi konfliktus nem szűnik
 • Az iráni szankciók miatt az olajár emelkedését várja sok iparági szakértő, és ma a BP vezérigazgatója nyilatkozta, hogy extrém volatilitásra számít az olajpiacon
 • Az amerikai kötvényhozamok több éves csúcsra emelkedtek, a 10 éves állampapírhozam 7,5 éves csúcsra, 3,2 százalékra emelkedett, ennek pedig már van elszívó hatása a részvénypiacok felől a kötvénypiacok irányába
 • A FAANG-részvények esnek, ami különösen fáj az egész piacnak, mivel ezek a cégek hatalmasra nőttek (az Amazon is közelíti az 1000 milliárd dolláros piaci kapitalizációt) és így már nagy súllyal szerepelnek az indexekben
 • A technológiai részvények esésében az is szerepet játszhat, hogy a Barclays elemzője szerint gyenge lehet a szektornak a közelgő jelentési szezon
 • Az október tradicionálisan volatilis hónap, az október eleji emelkedés majd az elmúlt napok esése beleillik a szezonális trendekbe
 • A Reuters értesülései szerint a héten csődvédelmet jelenthet be a Sears Holdings, amely valaha a világ legnagyobb kiskereskedelmi cégének számított bevétel alapján.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

4 százalékot esett a Nasdaq 2018.10.10 22:06

Tovább estek a zárásig az amerikai indexek, a Dow végül 830 pontos mínuszban fejezte be a kereskedést, ami 3,2 százalékos csökkenésnek felel meg. Az S&P 500 3,3 százalékot, a Nasdaq 4,1 százalékot zuhant.

A Dow 8 hónapja, a Nasdaq 2 éve nem szenvedett el ekkora esést egy nap alatt.

Március óta nem látott esés az amerikai tőzsdéken 2018.10.10 21:45

A záráshoz közeledve már 750 pontos mínuszban jár a Dow, ami 2,8 százalékos esésnek felel meg (a mélypont 765 pontos mínusz volt ma). A Nasdaq 3,5 százalékkal került lejjebb a tegnapi záróértékéhez képest.

Durvul a helyzet a tőzsdéken 2018.10.10 21:45

A technológiai részvények mai esésére rátett egy lapáttal, hogy a Barclays elemzője vészjósló véleményt közölt. Az elemző szerint bizonytalan lesz a napokban kezdődő harmadik negyedéves jelentési szezon az internetes cégeknek. A második negyedévben a szektor több szereplője is az elemzői várakozásoktól elmaradó bevételi számot publikált (ami a 2008-as pénzügyi válság óta először fordult elő) és ezzel párhuzamosan visszavágták a harmadik negyedéves várakozásokat is.

A cégek indoklásai szerint a devizaárfolyam-változások kedvezőtlenül alakultak számukra, az európai szabályozói változások sem kedveznek és az elemzők növekedési céljai sem voltak realisztikusak.

Az elemző szerint az Alphabet gyorsjelentése rendben lesz, az eBay a várakozásoknak megfelelő lehet, az Amazon vegyes lesz, a Twitter és a Snap viszont csalódást fog okozni.

Jelenleg így állnak a mai kereskedésben a technológiai cégek részvényei:

 • Facebook -3,1%

 • Spotify -6,4%

 • Alphabet -3,4%

 • eBay -4%

 • Amazon -4,7%

 • Twitter -7%

 • Snap -4,8%

Dow: -600 pont 2018.10.10 21:12


A Dow már 600 pontos mínusznál jár és a lélektanilag fontos 26 ezer pontos szint alá esett.


Ugrik a "félelem-index" 2018.10.10 20:45


550 pontos mínuszban jár a Dow, április óta nem volt ekkora esés az indexben. Már minden a három amerikai vezető index 2 százalék feletti esésnél jár, a Nasdaq 2,7 százalékot zuhant. Közben a piaci volatilitást mérő VIX-index 22 százalékot emelkedett, 20 pont közelébe, amire szintén nem volt példa április óta.


500 pontos mínuszban a Dow 2018.10.10 20:08


Tovább esnek az amerikai tőzsdék, a Dow már 492 pontos mínusznál jár, ami 1,9 százalékos csökkenésnek felel meg. A Nasdaq 2,5 százalékot esett.


A Dow esésének majdnem negyedét a Boeing adja 2018.10.10 20:00


A Boeing árfolyama 3,5 százalékot esett ma, a részvény egymaga 92 pontért felel a Dow több mint 400 pontos eséséből. A repülőgépgyártó tegnap tette közzé a havi szállítási adatait, ami alapján elemzők szerint nem lesz olyan egyszerű a cégnek teljesíteni az idei évre megcélzott gyártási számokat.Nem javul a hangulat az amerikai tőzsdén 2018.10.10 19:44


Nem javul a hangulat napközben az amerikai tőzsdén, a Dow 413 pontos esésnél tart jelenleg, ami 1,6 százalékos mínusznak felel meg.A Nasdaq 1,9 százalékos esésnél jár és ha a hónap végéig így maradna, akkor 2016 januárja óta a leggyengébb hónapja lenne a technológiai indexnek az idei október.Az S&P 500 1,5 százalékos csökkenésnél tart, az index 500 részvényéből 123 már technikailag medve piacban jár, vagy a részvény árfolyama az előző csúcshoz képest elérte a 20 százalékos esést. Az indexben szereplő 65 részvényből 64 esett ezen a héten.


Rázós időszak jöhet az olajpiacon 2018.10.10 19:38


Az iráni szankciók életbe lépésével egyre több szakértő fest borús képet az olajpiac kilátásairól. A BP vezérigazgatója szerint extrém volatilitásra kell készülni az olaj árfolyamában, a Goldman Sachs stratégája pedig azt mondja, hogy bár ma még nincs probléma az olajárból, de holnap lehet.


tovább a cikkhez...


400 pontos mínuszban a Dow 2018.10.10 17:50Megérkezett az októberrel a volatilitás és az esés az amerikai tőzsdékre. A Dow ma 400 pontot esett, ami 1,5 százalékos mínusznak felel meg, a technológia-túlsúlyos Nasdaq pedig több mint 2 százalékos csökkenésnél tart. A hónap eleje óta a Dow és az S&P 500 2,5, illetve 1,7 százalékot veszített értékéből, míg a Nasdaq több mint 6 százalékot zuhant.


Ma is a technológiai részvények vezetik az esést, a Microsoft 3,6, az Apple 1,8, a Facebook 2,2, az Alphabet 2,5 az Amazon 3,6, a Netflix pedig 6,7 százalékot zuhant.


Idén a technológiai papírok (különösen a FAANG-részvények) szárnyalásának volt nagyrészt köszönhető, hogy az amerikai tőzsdék felülteljesítők voltak. Miközben az irányadó amerikai indexek történelmi csúcsokat döntögettek (a Nasdaq például több mint 15 százalékot emelkedett az év eleje óta), addig a vezető európai indexek jellemzően estek.


400 pontos mínuszban a Dow


Az esésben több tényező is szerepet játszik ma: • Az Egyesült Államok és a Kína közötti kereskedelmi konfliktus nem szűnik


 • Az iráni szankciók miatt az olajár emelkedik és az iparági szakértők, legutóbb például a BP vezérigazgatója extrém volatilitást jósol az olajpiacon


 • Az amerikai kötvényhozamok több éves csúcsra emelkedtek, a 10 éves állampapírhozam 7,5 éves csúcsra, 3,2 százalékra emelkedett, ennek pedig már van elszívó hatása a részvénypiacok felől a kötvénypiacok irányába


 • A FAANG-részvények esése különösen fáj az egész piacnak, mivel ezek a cégek hatalmasra nőttek (az Amazon is közelíti az 1000 milliárd dolláros piaci kapitalizációt) és így már nagy súllyal szerepelnek az indexekben


 • Az október tradicionálisan volatilis hónap, az október eleji emelkedés majd az elmúlt napok esése beleillik a szezonális trendekbe


 • A Reuters értesülései szerint a héten csődvédelmet jelenthet be a Sears Holdings, amely valaha a világ legnagyobb kiskereskedelmi cégének számított bevétel alapján.
Csúnya lefordulás a tőzsdéken 2018.10.10 17:22


Egész nap rossz volt a hangulat az európai tőzsdéken, a piaczárás felé közeledve azonban a lejtmenet tovább fokozódott, és az irányadó részvényindexek nagyot estek. A részvénypiaci hangulatra az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa, és az emelkedő kamatkörnyezet együttesen nyomja rá bélyegét.


tovább a cikkhez...


Címkék: tőzsde, usa, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium