Előfizetői tartalom

Veszteséges lett a Lufthansa

Portfolio
Az emelkedő üzemanyagköltségek és a túlzott kapacitások megviselik a Lufthansát, a német légitársaság több mint 300 millió eurós veszteséggel zárta az első negyedévet. De a teljes évre még mindig 6,5-8 százalék közötti működési eredményszintet vár a menedzsment. A részvények árfolyama kismértékben, 1,6 százalékot esik a mai kereskedésben.

Az első negyedév szezonálisan a leggyengébb a légitársaságoknál, az üzemanyagköltségek emelkedése és a túlzott kapacitások miatt azonban az idei első negyedév a szokottnál is rosszabbul sikerült a Lufthansánál. Jóval nagyobb veszteséget könyvelt el a cég, mint egy évvel ezelőtt. Miközben a negyedéves bevétele kismértékben, 3 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés