Előfizetői tartalom

Nagy tűzijátékra készülhetünk a tőzsdén?

Portfolio
Több tényező is adott ahhoz, hogy a hazai tőzsdei kibocsátások megélénküljenek, például komoly vagyon gyülemlett fel a befektetőknél, ami bizonyos esetekben az IPO-piacon is kicsapódhatna. A Budapesti Értéktőzsde több céggel is kapcsolatot tart, akiket érdekelne a tőzsdei megjelenés. A fő cél Tóth Attila általános vezérigazgató-helyettes szerint, hogy akik forrást keresnek, azok a nyilvános tőkepiacon megtalálhassák a számításukat - derül ki a Portfolio.hu videóinterjújából.

Egy jól működő IPO piachoz két dolog kell alapvetően: a befektető és a vállalat, amely finanszírozni akarja magát. Tóth Attila szerint ma Magyarországon van bőven olyan cég, amelynek a sztoriját a tőkepiaci pénzügyi befektetők is szívesen megvásárolnák. A befektetői oldalon is elmondhatjuk, hogy van bőven befektetésre váró tőke, elegendő csak az 5000 milliárd forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés