Előfizetői tartalom

Viharos találkozóra készülnek az olajpiac urai

Portfolio
Gyengül az olaj árfolyama hétfőn, nagyrészt a világ két legnagyobb kitermelője, Oroszország és az Egyesült Államok kitermelésének bővülése hatására. Az áraknak ugyanakkor bizonyos mértékben támaszt nyújtanak a jövőbeni iráni és venezuelai kitermelés alakulásával kapcsolatos aggályok. Miután a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) legtöbb tagja a jelzéseik alapján ellenezheti a szervezetet vezető Szaúd-Arábia által kilátásba helyezett termelésnövelést, igencsak feszült hangulatban kerülhet sor az OPEC június 22-23-i bécsi csúcstalálkozójára.

A Brent árfolyama hétfőn délután három óra körül valamivel 76 dollár alatt alakult, az árfolyam közel 1 százalékkal gyengül.Ugyanekkor a WTI jegyzése hasoonló mértékű gyengüléssel 65 dollár körül alakul.Az Egyesült Államokban üzemelő olajkutak száma a Baker Hughes adatai szerint az előző héten egy egységgel 862-re emelkedett, ami 2015 márciusa óta a legmagasabb érték....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés