Visszaeső forgalomra számít az Esmyában a Richter menedzsmentje

2018. február 12. 09:45  english version   
nyomtatás
 
Ma hajnalban közzétette negyedik negyedéves beszámolóját a Richter, ma reggel 9 órától sajtótájékoztatót tartott a vállalat menedzsmentje, Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója és Bogsch Erik, a Richter elnöke értékelte a tavalyi évet és adott előrejelzést 2018-ra.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


 • Az előzetes menetrend szerint a Richter múlt hét csütörtökön tette volna közzé a negyedik negyedéves gyorsjelentését, azonban a menedzsment döntése értelmében a beszámoló hétfőn került közzétételre, hogy ezáltal is segítse az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) illetékes bizottságának az Esmya készítménnyel kapcsolatban hozott átmeneti intézkedésekkel kapcsolatos félreértések eloszlatását.
 • Bogsch Erik tájékoztatása szerint a Richter mindenben együttműködik a hatóságokkal, míg az (EMA) Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottsága (PRAC) által kezdeményezett vizsgálat május végéig tart majd, azonban a társaság elnöke szerint a PRAC-nak nincsen konkrét bizonyítéka, mert ellenkező esetben átmeneti intézkedések helyett a készítmény azonnali felfüggesztéséről döntött volna.
 • Az ideiglenes intézkedések célja a betegkockázat minimálisra csökkentése, az Esmyával kezelt betegeknek májvizsgálaton kell részt vennie, míg az átmeneti intézkedések értelmében új kezelés nem kezdhető el az Esmyával.
 • Orbán Gábor szerint a kezdeményezett intézkedések jelentős, akár 50 százalékot is meghaladó visszaesést okozhatnak az Esmya forgalmában; míg a cégértékre gyakorolt kedvezőtlen hatások sem elhanyagolhatók, amelyek a bizonytalanná váló amerikai törzskönyvezési eljárások bekalkulált értékén keresztül gyakorolhatnak negatív hatást a vállalat jövőbeli árbevételére és nyereségére.


A menedzsment várakozásai:
 • Orbán Gábor kiemelte, hogy az Esmyával kapcsolatos hírek jelentősen befolyásolják a 2018-ra vonatkozó előrejelzést, ezért a Richter vezérigazgatója nem tett közzé Nyugat-Európára vonatkozó árbevétel várakozást az idei évre vonatkozóan. Azonban Orbán szerint az Esmya nélkül számított értékesítések esetében a stagnálás valószínűsíthető, míg a Bemfola és a Grünenthal készítmények esetében is 40 millió eurós forgalomra számít a menedzsment.
 • A magyar piac esetében 2 százalékos növekedést vár a vállalat, míg a lengyel, román, valamint az EU10-régióra vonatkozóan stagnálását vár a Richter.
 • Az orosz piacon rubelben 4 százalékos forgalom növekedést, míg Ukrajna esetében jelentős részben a bizonytalan belpolitikai helyzet következtében 10 százalékos visszaesést valószínűsítenek.
 • Az USA esetében dollárban 15 százalékos forgalom csökkenést, míg a kínai és latin-amerikai országokra vonatkozóan 5 százalékos bővülést vár a menedzsment.
 • Orbán Gábor értékelése szerint a fedezet lefelé, míg a költség-hányadosok felfelé módosulhatnak, azonban a pontosabb előrejelzés csak a Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottsági vizsgálatának lezárása után lesz adható.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 • Az inspirálók

  Történetek motiváltságról, küldetéstudatról, pozitív életszemléletről.
 • DAX spread: 0,9 pont

  Velünk az emelkedő és csökkenő hullámokat is meglovagolhatod.

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium