Előfizetői tartalom

Visszavágná az autók importvámjait az EU, emelkednek a német autógyártók részvényei

Portfolio
Az európai tőzsdék esnek ma, a befektetőket a kínai-amerikai kereskedelmi konfliktus mellett a feltörekvőpiaci országok, többek közt Törökország és Argentína aggasztja. A borús piaci hangulat ellenére hirtelen belevetettek a német autógyártók részvényeibe, miután Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos Brüsszelben ma arról beszélt, hogy az EU kész akár nullára csökkenteni az autókra vonatkozó importvámokat, amennyiben ezzel párhuzamosan az Egyesült Államok is hasonló vámcsökkentést vezetne be.

Bár az európai tőzsdék esnek csütörtökön, a német autógyártók részvényei hirtelen nagyot emelkedtek, miután Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos Brüsszelben ma arról beszélt, hogy az Európai Unió kész visszavágni az ipari termékek, köztük a gépjárművekre vonatkozó vámokat, amennyiben az Egyesült Államok is hasonló intézkedéseket vezetne be. Malmström...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés