Előfizetői tartalom

Zajlik az Opus tőkeemelés-sorozata - A java még hátra van (2.)

Portfolio
Közzétette első féléves beszámolóját az Opus a Budapesti Értéktőzsde pénteki zárását követően, így kiderült, a holding 20 százalékkal tudta növelni árbevételét még úgy is, hogy a szezonalitás miatt az ipari termelési és a mezőgazdasági szegmensek bevételének meghatározó része jellemzően a második félévben realizálódik. Ugyanakkor a működési költségek, kiemelten a meghatározó anyagköltségek megugrása és egy korábbi egyszeri tétel hatására, a vállalat EBITDA-ja és üzemi eredménye egyaránt csökkent. Az adózás előtti, valamint az adózott eredményre az időszakban bekövetkezett erőteljes forintgyengülés is negatívan hatott. A mostani féléves beszámolóval kapcsolatban viszont meg kell jegyezni, hogy a benne szereplő számok egy átmeneti időszak teljesítményét mutatják be. A tőkeemelési sorozat javában zajlik, amelynek hatására olyan termelő vállalatok kerülnek majd a holding érdekeltségébe, amelyek jelentősen növelik az Opus-csoport várható eredményét, profittermelő képességét.

Az Opus árbevétele közel 20,9 milliárd forint volt 2018 első félévében, amely 20 százalékos növekedést jelentett 2017 azonos időszakához képest. A beszámoló szerint az első félévi üzemi eredmény 886 millió forint, míg a teljes cégcsoport üzleti eredményességét még jobban bemutató EBITDA 1,682 milliárd forint volt. Előbbi 31 százalékos, míg utóbbi 19 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés