Előfizetői tartalom

Fájdalmasan sokba került az extrém időjárás Magyarországnak

Portfolio
Összességében mintegy 453 milliárd euró gazdasági veszteség érhette az áradások, aszály, hőhullámok és más, az éghajlattal összefüggő extrém jelenségek miatt az Európai Gazdasági Térség országait 1980 és 2017 között. Magyarország esetében több mint 6 milliárd euró, vagyis átszámítva mintegy 2000 ezer milliárd forint volt a veszteség.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) jelentése 2017-ig terjedően vizsgálta a kérdést, így például a 2018-as száraz és forró nyár által okozott veszteségek még nem szerepelnek a statisztikában. Az időszak legnagyobb kárt okozott szélsőséges eseményei között említik a 2002-es nagy közép-európai árvizet (több mint 21 milliárd euró becsült gazdasági veszteség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés