FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Geotermikus projekt indult Törökszentmiklóson

Portfolio
Európai uniós támogatással termálvizet fűtésre felhasználó program indult Törökszentmiklóson, az idén elkészülő műszaki fejlesztés kedvezményezettjei az önkormányzat által fenntartott intézmények. A 491,5 millió forint értékű projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósul meg, a támogatás mértéke 50 százalékot tesz ki, az önerőt kötvénykibocsátás révén teremtette elő a projektgazda település helyhatósága - számol be az MTI.

Marsi Péter, a polgármesteri hivatal osztályvezetője elmondta: első lépésként már korábban megtörtént egy, a termál hőenergia forrásául szolgáló kút fúrása a Székács Szakközépiskola udvarán. A folytatásban egy távvezetéket építenek ki, amely az 1200 méter mély kútból feltörő, 60-70 Celsius fokos vizet eljuttatja az intézményekhez, illetve utolsó állomásként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés