Előfizetői tartalom

Izgalmas terv készül: földgáz helyett hidrogén kerülhet a vezetékekbe

Portfolio
Az európai villamosenergia- és földgáz-rendszer üzemeltetői egy olyan közös hálózati terven dolgoznak, amely igazodik az Európai Bizottság céljához, amelynek értelmében 2050-re felszámolnák a szén-dioxid-kibocsátást az EU-ban. Ez automatikusan azt jelenti, hogy addigra a fosszilis gáz már nem lesz az energiamix része - mondta Jan Ingwersen, a Földgázpiaci Szállításirendszer-üzemeltetők Európai Hálózatának (ENTSOG) általános igazgatója.

Az Euractiv számára adott interjú érdekesebb pontjai, megállapításai: Az EU gáztároló kapacitása jelenleg mintegy 1200 terawatt, ami biztosítja az európai energiarendszer elengedhetetlen flexibilitását. A tároló létesítmények a jövőben a földgáz- mellett a villamosenergia-igények kielégítését is szolgálhatják, a hidrogén energiahordozó szerepének fejlődésével. Ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés