Előfizetői tartalom

Lengyel szemétmaffiára figyelt fel az Európai Bizottság

Portfolio
Az Európai Bizottság érdeklődését is felkeltette az az ügy, amelyben állítólag jelentős mennyiségű háztartási hulladékot szállítanak illegális üzleti vállalkozás keretében Lengyelországba más országokból. A szeméthelyzet idén januárban vált problematikusabbá, miután Kína importtilalmat rendelt el az újrahasznosítási célú műanyagra.

Az elmúlt hónapokban több százezer tonna olyan szemét égett el Lengyelországban, amelyet részben külföldről - Csehországból, de Olaszországból, sőt, még az Egyesült Királyságból is szállítottak be az országba. A Bizottság jelezte, monitorozni fogja az ügyet, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, a rendezés a tagállamok felelőssége a vonatkozó uniós standardok betartásával....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés