Előfizetői tartalom

Meglepően egyszerű módszerekkel is lehetne tenni a felmelegedés ellen

MTI
Világszerte több mint egymilliárd embernek jelent nagy fenyegetést a globális felmelegedés miatti hőség a testük lehűtéséhez, az élelmiszerek és orvosságok tárolásához szükséges berendezések hiánya miatt - figyelmeztetett hétfői jelentésében egy non-profit szervezet. Az alacsony költségű, nagy hatékonyságú légkondicionálók kifejlesztése mellett az olyan egyszerűbb megoldások is sokat segíthetnek, mint a tetők fehérre festése.

A Sustainable Energy for All nevű csoport tanulmánya szerint a hűtőszekrények, ventillátorok és egyéb hűtőberendezések működtetéséhez szükséges egyre több villamos energia tovább fogja erősíteni az ember okozta éghajlatváltozást, hacsak az erőművek nem váltanak át a fosszilis tüzelőanyagokról a tisztább energiaforrásokra.A dokumentum szerint a bolygó 7,6 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés