Szükséghelyzetet hirdetett az ír parlament

MTI
2019. május 10. 13:34    
nyomtatás
 
Az ír parlament a világon másodikként, környezeti és klímaváltozási szükséghelyzetet jelentett be.

A klímaváltozás kapcsán az energiaszektor előtt álló feladatokkal a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciája bővebben is foglalkozik. Még nem késő jelentkezni!Az összes parlamenti párt támogatásával, közfelkiáltással csütörtökön elfogadott határozatban a dublini parlament felszólítja az ír kormányt, hogy "vizsgálja meg: milyen eszközökkel tudná hatékonyabban akadályozni a biológiai sokféleség csökkenését". A határozat összhangban van azzal, hogy az Európai Unió vezetői a következő öt év legfontosabb teendőjének nyilvánították a klímaváltozással szembeni fellépést. Ennek előzménye, hogy a parlament konszenzussal módosította saját jelentését a klímaváltozás miatt szükséges teendőkről.

Az ír kormányzati célokban eddig az szerepelt, hogy az 1990-es értékhez képest 2050-re legalább 80 százalékkal kell csökkenteni a globális felmelegedést okozó szennyezőanyagok kibocsátását.

A lépésben az úttörő a brit parlament volt - nyolc nappal korábban meghozott döntésével -, de a londoni törvényhozás határozata nem kötelezi cselekvésre a kormányt.

A klímaváltozást jogosan nevezik sokan az emberiség legsúlyosabb problémájának. Hamarosan elérjük azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút a klíma romlásában. A cselekvést szerte a világon tüntető diákok is sürgetik, akik a legnagyobb kárvallottjai lesznek a cselekvés hiányának
- jelentette ki Richard Bruton, a klímaváltozás kérdéseivel foglalkozó ír miniszter a parlamentben.

A klímaváltozás kapcsán az energiaszektor előtt álló feladatokkal a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciája bővebben is foglalkozik. Még nem késő jelentkezni!

Szükséghelyzetet hirdetett az ír parlament


Címlapkép: shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium